Ağrı - Ypg'li Yıldız Patnos'ta Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ağrı - Ypg'li Yıldız Patnos'ta Toprağa Verildi

Ağrı - Ypg\'li Yıldız Patnos\'ta Toprağa Verildi

Ypg'li Yıldız Patnos'ta toprağa verildi Suriye'de IŞİD'le çıkan çatışmada ölen YPG'li 24 yaşındaki Ragıp Yıldız memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verildi.

05.08.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ypg'li Yıldız Patnos'ta toprağa verildi

Suriye'de IŞİD'le çıkan çatışmada ölen YPG'li 24 yaşındaki Ragıp Yıldız memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye katılan Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, "Buradan T.C. hükümetine sesleniyorum, Ellerinizi çekin tetiklerden. PKK'ya sesleniyorum, bize yeni alanlar açın. Ölümden hayatlar doğurmayın bize. Bu topraklar ölüme ve kana doydu" dedi.

Suriye'de Rojava'nın Heseke bölgesinde IŞİD'le çıkan çatışmada ölen 'Dewreş Panos' kod adlı Rakıp Yıldız'ın cenazesi Habur Sınır Kapısında, dün verilen geçiş izni sonrası Patnos'a getirildi. Dedeli Beldesi'nde yapılan cenaze törenine, Ağrı HDP Milletvekili Berdan Öztürk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı.

Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyken Rojova'ya giden ailenin en büyük çocuğu Ragıp Yıldız'ın cenazesi, kılınan namazın sonrası toprağa verildi.

BU TOPRAKLAR ÖLÜME VE KANA DOYDU

Cenaze toprağa verildikten sonra bir konuşma yapan Sırrı Sakık şunları söyledi:

"İster gerilla olsun, ister polis olsun, ister asker olsun, ister sivil olsun artık ölüm haberleri yüreğimizi dağlar. Biz acının arasına ayrım koymayız. Ben buradan T.C. hükümetine sesleniyorum; Ellerinizi çekin tetiklerden. PKK'ya sesleniyorum; bize yeni alanlar açın. Ölümden hayatlar doğurmayın bize. Bu topraklar ölüme ve kana doydu. Bakın biz her gün ölümle karşılaşıyoruz. Bu topraklarda ölüm kokusu var. Gittiğimiz her yerde kan var, kan kokusu var. Artık bıktık kan ve ölüm görmek istemiyoruz. Müzakere, silahların susmasıdır. Biz bu topraklarda barışın hayat bulmasını istiyoruz. Ey Araplar, ey Farslar, ey Türkler siz bizden ne istiyorsunuz? Sizi yaratan Allah bizi de yarattı. Bu ülke hepimize yeter ve kardeş kardeş yaşamak hepimizin dileğidir."

Sakık Kürtçe olarak yaptığı konuşmada ise "Allahu teala bu ateşe bir su döksün. Rabbim barışı nasip etsin. Rabbim bu aileye sabır versin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı - Ypg'li Yıldız Patnos'ta Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement