Ağrı Yukarı Tütek İçin Başsavcılık Soruşturma Başlattı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Yukarı Tütek İçin Başsavcılık Soruşturma Başlattı

Ağrı Yukarı Tütek İçin Başsavcılık Soruşturma Başlattı

Yukarı Tütek için Başsavcılık soruşturma başlattı AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nde, geçen 11 Nisan'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışmanın çıktığı Yukarı Tütek Köyü'nde sessizlik hakim. İmralı ve HDP heyetinin ardından CHP heyetinin inceleme yaptığı Diyadin'de, Cumhuriyet Başsavcılığı Yukarı Tütek Köyünde meydana gelen olaylarla ilgili olarak soruşturma başlattı.

13.04.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yukarı Tütek için Başsavcılık soruşturma başlattı

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nde, geçen 11 Nisan'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışmanın çıktığı Yukarı Tütek Köyü'nde sessizlik hakim. İmralı ve HDP heyetinin ardından CHP heyetinin inceleme yaptığı Diyadin'de, Cumhuriyet Başsavcılığı Yukarı Tütek Köyünde meydana gelen olaylarla ilgili olarak soruşturma başlattı. Fırın ve eczaneler dışında esnafın işyerini açmadığı Diyadin'de ve olayların meydana geldiği 13 kilometre uzaklıkta, Tendürek Dağı eteklerindeki Yukarı Tütek Köyü'nde sessizlik hakim. Terör döneminde boşaltılan ve bir dönem askerin üslendiği Yukarı Tütek Köyü'nde halen çok az insan yaşıyor. Çatışmaların köye 2 kilometre uzaklıkta kayalık bir alanda meydana geldiği öğrenildi. Köyün Tendürek Dağı zirvesine doğru son yerleşim yeri olduğu belirtildi. İmralı heyeti ve HDP'nin Ağrı Milletvekili adayları Leyla Zana, Hatip Dicle, Pervin Buldan, Diyadin'in Ketenpınar Mahallesinde, operasyon bölgesine 'canlı kalkan' olmak için giderken açılan ateşte ölen, evli ve 3 çocuk babası, BDP'nin eski ilçe Başkanı Cezmi Budak (35) için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Çatışmada ölen ve diğer teröristlerce cesedinin götürüldüğü belirtilen PKK'lı 'Canfeda' kod adlı Ferhat Kızılay ve Cezmi Budak'ın fotoğraflarının asılı olduğu taziye çadırında Leyla Zana heyet adına Kürtçe konuşma yaparak üzüntülerini dile getirdi.

CHP HEYETİNDEN TAZİYE

CHP Ağrı Milletvekili adayı Cemil Erhan da, CHP İl Başkanı İbrahim Aslan ile il ve ilçe yönetimleri ile birlikte Budak ailesine taziyede bulundular. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve eski Ağrı Milletvekili olan Cemil Erhan, Diyadin Kaymakamı Hasan Çiçek ile görüştü. Erhan daha sonra da Vali Musa Işın ile görüşeceğini bildirdi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Taziye için geldikleri Diyadin'de, vatandaşların yaralı askerlere yardım etmesini değerlendiren Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, Diyadin Cumhuriyet Başsavcılığının olaylarla ilgili olarak soruşturma başlattığını bildirdi. Ali Artuk, Vatandaşın gerek askerin, gerek PKK'lının ölmemesi adına canlı kalkan olduğu ve bu uğurda ilçe başkanının hayatını kaybettiği, MEYADER üyesinin yaralandığı anlaşılmaktadır. Yani buradaki vatandaşın insani, ahlaki, vicdani tutumunu görmek lazım. Buradaki vatandaşın sağduysunu görmek lazım. vatandaş burada çözüm sürecini bütün riskleriyle beraber üstlendiğini ve bu noktada sağlam bir irade koyduğunu ifade etmiştir. PKK'nın 1 kişi öldüğü yönünde bir açıklama var. Dolayısyıla Genelkurmay ile Valilik açıklaması arasında bir çelişki var. Ağrı Barosu olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Hukuki olarak ailelerin arkasında duracağız. Diyadin Cumhuriyet Başsavcısıyla görüştüm. Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi diye konuştu.

SIRRI SAKIK BARIŞTA TUZAK OLMAZ

İmrali ve HDP heyeti ile taziye ziyaretine gelen Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise 11 Nisan'da fidan dikme şenliği yapılacağını anımsatarak, Bir ayı aşkın süredir seçimlere değil sanki savaşa hazırlık var. Yöre halkı o gün randevulaşmıştı, oraya gidecekti. Ama ne yazık ki askerler bir barış görüşmelerinin olduğu dönemde gidip orada gecenin karanlığında büyük bir fekalekete neden olacak bir pusu kurdular. Barış görüşmelerinin devam ettiği bir süreçte bunu bize kim nasıl izah edebilir Bir taraftan barış görüşmelerini sürdüreceksiniz, bir taraftandan da tuzak kuracaksınız. Barışta tuzak olmaz. Buralarda gerillanın yaşadığını, Türkiye'de yaşayan herkes biliyor. Açıkça söylüyorum Hiçbir insan bize baskıyla oy vermemelidir. Bizim arkadaşlarımız, kurduğumuz temaslar sonucu ki buna vali tanıktır, STK'larla, eş başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız gittiler orada bedenlerini kurşunlara hedef ederek büyük bir felaketin önüne set çektirler. Herkesin dönüp bu arkadaşlarımıza bin kez teşekkür etmesi lazım. Orada cehennemden cennete dönüşü sağladık. Ama ne yazık ki bu ülkede cehennemden cenette dönüşü istemeyen zebaniler var. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz ve barışını burada büyüteceğiz. O olaylara sebebiyet olanların bir an önce yargılanması gerekir. Kim, nerede, nasıl bu talimatı verdi İlin valisi, savcılara, hatta Başbakana, bu ülkenini bütün birimlerine çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şey yokken neden bu kenti kanatmaya çalıştınız Neden Ağrı'nın Diyadin'in toplumsal dokularıyla oynayarak yeniden bir çatışma ortamına doğru Türkiye'yi sürüklemek istiyorsunuz. Eğer bizim arkadaşlarımız sağduyulu davranmasa gidip oradaki askeleri sırtlamasa, getirmese belki onlarca insan orada yaşamını yitirecekti. Genelkurmay çıkıp Diyadin ve Ağrı halkına teşekkür ediyor ki etmesi de gerekir, diğer yandan bu konuda bedel ödemiş birinin hastanede tedavisi sürerken kapısında terörle mücadeleden birimler bekliyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Yukarı Tütek İçin Başsavcılık Soruşturma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'da silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun'un Bafra ilçesinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde yapılan aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında hakkında kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlünün de yer aldığı 4 kişi yakalandı. Operasyonda, firari hükümlü E.K'nin yanı sıra H.B., T.G. ve T.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 213 sentetik ecza hapı, 42 gram sentetik uyuşturucu, hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 1900 lira ele geçirildi. Firari hükümlü E.K. cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler ise emniyete götürüldü.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da Meyve Fidanı Aşılama Etkinliği Düzenlendi
    16:19 Trabzon'da Meyve Fidanı Aşılama Etkinliği Düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.


Advertisement