AGÜ, Dershane ve Okulların Yöneticileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

AGÜ, Dershane ve Okulların Yöneticileriyle Buluştu

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve akademisyenler, dershane ve okul yöneticileri ile bir araya geldi.

22.04.2014 15:42  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve akademisyenler, dershane ve okul yöneticileri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Rektör Sabuncuoğlu, Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu ve hem kendi içinde büyümek hem de dünya ile rekabet etmek zorunda olduğunu belirtti.

Sabuncuoğlu, en büyük kaynağın iyi insan gücü olduğunu belirterek, "Dünya ile rekabet edebilmek için biz de AGÜ olarak bu iyi insan gücünü sağlamaya çalışıyoruz. Üniversiteler artık iş ve sanayi dünyasının ihtiyaç duyduğu insanları yetiştiremiyor" dedi. 

Sabuncuoğlu, dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikte insanları yetiştirmenin gerekli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İş dünyası, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, diğer kurum ve kuruluşlar, mesleğini iyi bilen, mesleğine tutkulu, mesleğine aşık, onu en iyi şekilde uygulayabilecek hevese sahip, toplumla iyi iletişim kurabilecek, iletişim becerileri gelişmiş, girişimci, kendini sürekli geliştiren, sorun yaratmak yerine sorun çözmeye çalışan insanlar arıyor. Yabancı dil çok önemli.  Doğu hızla büyüyor. Çin'de, Uzakdoğu'da inanılmaz büyümeler var. Bu nedenle İngilizce'nin yanında Çince, Rusça gibi, hatta içinde bulunduğumuz coğrafyadan dolayı Arapça bilen insanlar arıyoruz. Tüm gayretimiz dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikte insanlar yetiştirmek."

AGÜ mezunlarında bu özelliklerin olacağını dile getiren Sabuncuoğlu, mezunların Kayseri'de, İstanbul'da çalışabilecekleri gibi, New York, Tokyo gibi yurt dışında da çalışabilecek düzeyde olacaklarını, bu özgüveni onlara hissettirmek istediklerini ifade etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AGÜ, Dershane ve Okulların Yöneticileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement