Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey'i Ziyaret Etti

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey\'i Ziyaret Etti

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’i makamında ziyaret etti.

24.05.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette iki kardeş üniversite arasındaki işbirliği olanakları değerlendirilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yozgat'ta ve Bozok Üniversitesi'nde bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Bozok Üniversitesi'ne evim gibi geliyorum. Öyle bir içtenlik ve sıcaklık hissediyorum. Bölge üniversiteleri olarak biz birlikte çalışıyoruz. İnşallah sadece bölgesel değil, hem ulusal hem de uluslararası düzeye çıkartmak için işbirliği içerisinde olacağız. Çünkü hem ülkemizin hem de ülkemiz dışındaki insanların bize ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bozok Üniversitesi'ni gelişimini tamamlamış bir üniversite olarak gördüm. İnşallah eksiklerini de tamamlayarak bizde Bozok Üniversitesi'ni örnek alarak kendi üniversitemizdeki fiziki eksiklikleri giderme gayreti içinde olacağız. İki komşu şehrin üniversiteleri olarak sürekli işbirliği içinde olacağız. Bu anlamda rektörümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya teşekkür eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, "Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya hocamı Yozgat'ta ve üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Üniversitemizin gelişmişlik seviyesini tespit ederken tevazu göstermesi bizleri hassasiyetle memnun etti. Aslında üniversitemizin gelişmeye dönük bir çok ihtiyacı var. Bu ihtiyaçlarımızı ve önceliklerimizi biliyoruz. Bunu çözüme kavuşturmak için de önemli çalışmalarımız var. Kırşehir ile Yozgat hem komşu il hem de tarih itibari ile aynı tarihte kurulan üniversiteler olarak gerçekten işbirliği yapmaya kardeş üniversiteler olarak bir birimize destek olmaya çalışacağız." diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya Bozok Üniversitesi Rektörü Karacabey'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement