Ahican Barış Nöbetinde - Son Dakika
Yerel

Ahican Barış Nöbetinde

Ahican Barış Nöbetinde

Çanakkale Kara Savaşları ve Deniz Zaferinin 100. Yılı nedeniyle 13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak olan 9. Uluslararası Robot Yarışması Hazırlık Çalıştayı başladı.

15.01.2015 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları ve Deniz Zaferinin 100. Yılı nedeniyle 13-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale'de yapılacak olan 9. Uluslararası Robot Yarışması Hazırlık Çalıştayı başladı. Yarışmada, "Ahican barış nöbetinde" sloganı kullanılacak.

9. Uluslararası Robot Yarışmasının amacına uygun bir şekilde yürütülmesi, beklenen faydanın sağlanması, uygulamada meydana gelebilecek aksaklıkların giderilmesi ve 8. Uluslararası Robot Yarışmasının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştay, Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Birimi (Uygulama Oteli) Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda başladı. Milli Eğitim bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Milli eğitim Şube Müdürleri M.Bünyamin Uruç ve Bora Kaşlı, ÇÖMÜ Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanvekili Okt. Hasan Bozatay ve Şube Müdürü Ersin Cengizoğlu'nun katıldığı çalıştayda, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Konya, Kütahya ve Çanakkale illerinden olmak üzere mesleki ve teknik eğitim veren okullarda görev yapan okul müdürleri ile öğretmenler ve İlimiz ARGE biriminde görevli öğretmenlerden oluşan yaklaşık 40 katılımcı yer aldı. Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayda, Çanakkale Gelibolu Yarımadası tanıtım filmi ardından yarışma ile ilgili sunumlar yapıldı. Sunumların ardından toplantıya katılan heyet, ÇÖMÜ Hasan Mevsuf Spor Salonunda incelemelerde bulundu. Milli Eğitim bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil konuşmasında Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Çanakkale'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, "Geçen yıl 8.sini düzenlediğimiz yarışmayı değerlendirmek, bu yıl 9. sunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Robot Yarışmasına hazırlık çalışmalarına başlamak üzere buradayız. 2 gün boyunca yarışma ile ilgili neler yapacağız, geçen yıl ne gibi sorunlar yaşadık, bu yıl ne gibi önlemler alabiliriz sorularını yanıtlayacağız. Amacımız her yıl yarışmayı daha üst seviyelere taşımak. Çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum. Yapacağımız çalışmada hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş konuşmasında Çanakkale Deniz zaferinin 100. Yıl heyecanının yaşandığı bir günde böyle bir etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, yarışmanın lise ve üniversite öğrencilerinin özgün düşünebilme, düşündüklerini eyleme dönüştürebilme, teknik donanımlarını ifade edebilme ve yarışma heyecanını yaşamaları adına büyük önemi olduğunu belirtti. 'Çanakkale geçilmez' teması ile düzenlenecek olan 9. Uluslararası Robot Yarışması'nda 'AHİCAN barışın nöbetinde' sloganı kullanılacak. 2012 yılında düzenlenen 6. Uluslar arası Robot yarışmasında yarışma maskotu olarak tasarlanan 'AHİCAN' isimli robota zanaatkarlık kültüründen gelen "Ahi'den" esinlenilerek bu isim verilmişti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahican Barış Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement