Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı

Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir\'de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı aylık Olağan Yönetim Kurulu toplantısı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yapıldı.

18.09.2015 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahiler Kalkınma Ajansı aylık Olağan Yönetim Kurulu toplantısı, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç toplantı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Geçtiğimiz ay, öne çıkan çalışmaların başında 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında yapılan 78 proje başvurusunun değerlendirme sürecinin devam etmesi gelmektedir. Öte yandan Aksaray ve Kırıkkale'de paydaş analizi çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalara ek olarak geçtiğimiz ay, Kırşehir'de 60 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiş, Niğde'de ise İŞKUR ortaklığında 2 adet KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir. Bugünkü toplantımızda, Ajansımız tarafından ilan edilen ve uygulama süreci tamamlanan 2010 ve 2011 Yılı Mali Destek Programları ile önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan 2012 ve 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında uygulanan 9 farklı programa ait 162 adet projenin ve bu kapsamda verilen mali desteğin Bölgemizde oluşturduğu etki, bölge kalkınması yönünden beklenen sonuçların elde edilip edilemediğinin ölçülebilmesi için program sonrası değerlendirme çalışması yaptırılması konusu görüşülecektir. Yine bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında, yapılması planlanan Narlı Göl Rekreasyon Alanı Projesinin görüşülmesi de vardır. Proje, Aksaray ve Niğde ili sınırları içerinde yer almakta olup, iki ili kapsayan ortak bir proje hazırlanılması planlanmaktadır" - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahika Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement