Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Davranışı, sanat anlayışı, milli ve manevi değerlere duyarlılığı, ayrıca dünya görüşü bakımından Ahilerin hem devlet nazarındaki yerleri hem de halkın nazarındaki konumları çok farklıdır"

22.09.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Davranışı, sanat anlayışı, milli ve manevi değerlere duyarlılığı, ayrıca dünya görüşü bakımından Ahilerin hem devlet nazarındaki yerleri hem de halkın nazarındaki konumları çok farklıdır" ifadelerini kullandı.

Yağcı, yayımladığı mesajında, ahilik kültürünün önemine değinerek, Ahilik teşkilatının ahlak, akıl, bilim ve çalışma olmak üzere dört temel esas üzerine kurulduğunu bildirdi.

Milli ve manevi hasletlere sahip çıkarak, daima yaşatma duygu ve düşüncesiyle "Ahilik Haftası"nı kutlayan Yağcı, şunları kaydetti:

"Davranışı, sanat anlayışı, milli ve manevi değerlere duyarlılığı ayrıca dünya görüşü bakımından Ahilerin hem devlet nazarındaki yerleri hem de halkın nazarındaki konumları çok farklıdır. Bizler, ata yadigarı ilimizde bizlere miras kalan ve bizzat kendisi de bir Ahi lideri olan Şeyh Edebali'nin manevi mirasını gönüllerimize işlemiş olarak yarınlara taşıyoruz. Başarılı olmak için bilgiyi, başkasının esiri olmamak için doğruluğu prensip ediniyoruz. Ahlakı ana sermaye bilip, akıl yolundan yürüyoruz. Bizler, tüm bu değerleri hayata geçirebilmek, yaşayan fertleri birbirine yaklaştırabilmek ve aralarında bir bağ kurabilmek düşüncesi ile Ahilik anlayışı kapsamında, daima iyiyi ve güzeli arıyoruz. Bu güzide toprak parçasında bizler, herkese eşit uzaklıkta olabilmenin felsefesini ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturunu tüm dünyaya anlatan bir Ahi önderinin, Şeyh Edebali'nin diyarında doğup büyümenin ve yine bu eşsiz mirasa hizmet verebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz." - Bilecik

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement