Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Ahilik Haftası dolayısyla esnafı ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

23.09.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Ahilik Haftası dolayısyla esnafı ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

Taşkesen, 1. Cadde'deki esnafı ziyaret ederek, ahilik haftalarını kutladı.

Esnaf ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Taşkesen, Türk milletinin Anadolu'da köksalmasının önemli bir ayağı olan Ahilik Haftasının ikinci ayağı olan ve yarın yapılacak Ahilik Pilavına esnafı davet etmek için esnafı ziyaret ettiğini söyledi.

Türk Milletinin ve kültürünün önemli bir değeri olan Ahilik müessesesini yaşatmak için etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Taşkesen, şöyle konuştu:

"Ahilik, bizim esnafımıza dürüstlük, cömertlik, elaçıklık, misafirperverlik, helalinden kazanma, işini iyi yapma ilkeleriyle bezenmiş ve bizim milletimizin esnafını bu değerlerle yoğurmuş önemli bir müessese. Günümüzün tabiriyle sivil toplum kuruluşu. Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir Müesseseydi. Pabucunun dama atılmak bir Ahilik kavramıdır."

Taşkesen, Ahilik kültürünü yeniden ihya etmenin esnafa büyük bir motivasyon olacağını ve esnafın yapacağı güzel işlerden halkın istifade etmesi için Ahilik'in önemli bir yerinin bulunduğunu belirtti.

Taşkesen, "Esnafın arasındaki dayanışmadan dolayı önemli bir sinerji meydana getirme var. Aslında Ahilik'in içinde bir hayat var" dedi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement