Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: "Bütün televizyonların ahiliği anlatması lazım. Çünkü bugün en çok bu faziletli, onurlu yaşantıya ihtiyacımız var"

24.09.2014 14:39  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, televizyonların ahiliği anlatmasının önemine işaret ederek, "Çünkü bugün en çok bu faziletli, onurlu yaşantıya ihtiyacımız var" dedi.

Adan, İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nce (İMESOB) düzenlenen 27. Ahilik Haftası kutlama programına katıldı. Adan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en büyük adaletsizliklerinin bu dönemde yaşadığını öne sürdü.

"Habur", "17-25 Aralık süreçleri" ve bugün Türkiye'de yaşananların adalet konusunda çok daha fazla duyarlı olmayı gerektirdiğini savunan Adan, Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hırsızlıklarının yaşandığı bir dönemle karşı karşıya olduklarını, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Adan, "Adaletin olmadığı yerde, hele özellikle Ahiliği bugün anıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Bütün televizyonların ahiliği anlatması lazım. Çünkü bugün en çok bu faziletli, onurlu yaşantıya ihtiyacımız var. 17-25 Aralık'tan sonra Türkiye değişti. Bu tarihe kadar olan ve sonraki Türkiye ayrı. Hırsızı yakalayan polis, sanık sandalyesine oturdu. Hırsızı yakalayan savcı, sanık sandalyesine oturdu. Diğerleri Türk milletinin gözünün içine baka baka hayatlarını devam ettiriyorlar" diye konuştu.

"NE DEMEK HER AN BİTEBİLİR?"

Basında yer alan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına değinen Adan, şöyle konuştu:

"Eşkiya başının yanına gitmişler, 'Süreç iyi gitmiyor her an bitebilir' demiş. Ne demek her an bitebilir? Türkiye'de şu anda Türkiye'yi yöneten bakanların yarısı Kürt vatandaşı. Bundan Yozgatlı, Samsunlu, Trabzonlu, İstanbullu müşteki mi? Değil. Türkiye'de kimin hakkı yeniliyor? Cumartesi günü Bayrampaşa'da ara sokaklara gittim, Bayrampaşa'daki ara sokaklarda vatandaşın çektiği sıkıntıyı Doğu Anadolu Bölgesi'nde hiç kimse çekmemektedir. İstanbul'daki fakirlik dünyanın hiçbir yerinde yoktur. İstanbul'da en az 9 milyon insan servetini cebinde taşıyarak yaşamaktadır. Para bitiyor, servet bitiyor. İstiklal Savaşı'nda harp eder gibi ekonomik mücadelenin içindedir, İstanbullu vatandaşlarımız. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse bu memleketin askerini hak adına vuramaz, doktorunu vuramaz, bayrağını çiğneyemez. Bayraklar indiriliyor, Atatürk büstleri kırılıyor, okullar yakılıyor, değişik birtakım organizasyonlar ortaya konuluyor, halen orayla ilgili hiçbir ses yok ama 17-25 Aralık olunca, herkesin aklını karıştıracak dünyada akla hayale gelmeyecek şeyler duyuyoruz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Ahilik Haftası etkinliğine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ahilik gibi dünyada örneği olmayan bir büyük geleneğe öncülük yapmış olan milletimizin emin olun, ahilik vicdanı bu hırsızlığı, arsızı, bölücüyü boğacaktır. Hiç endişeniz olmasın. Bu milletin merhametine, sevgisine kurşun sıkılmaktadır, tam 30 yıldır. Adaletsizlik de milletin merhametine, şefkatine bir saldırı şeklindedir. Ayakkabısı yırtıkken çıkıp caminin eksiği için para veren, çocuğu askerdeyken fedakarlık yapan, bileziğini bozdurarak çocuğunu okutan bir milletiz. Herkesin çok fedakarlık yaparak onurlu yaşadığı, binlerce şehit verdiğimiz bu toprakların, bu milletin çocukları, hırsızdan, arsızdan, bölücüden hesap sormalıdır. Bunun partiyle filan bir alakası yok. Türkiye, Türk milleti, hırsız ve adaletsizlik ve bölücülükle mutlaka mücadele edecek ve başaracaktır. Bu şımarıklığa son verecektir."

Etkinlikte Birlik Başkanı Cevher Kartal ile birlik üyeleri, esnafların sıkıntılarını aktardı.

Bu yılın "Ahi Baba" unvanı saat ustası Recai Kırıcı'ya verildi. Kırıcı, törenle şed kuşandı. Günün anısına Kırıcı'ya plaket de verildi. Etkinlik, Ahi pilavı ve helvasının yenmesiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement