Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, ahilik geleneğini yaşatmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

12.05.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, ahilik geleneğini yaşatmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Aktaş, düzenlediğini basın toplantısında her yıl, 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Ahilik Haftası"nda geleneğin yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ahiliğin, dürüstlük, sevgi, dostluk, yardımlaşma, bilgi ve dayanışmanın sanat ile birleşmesi olduğunu ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Bu hadise uygun davranıldığı sürece kazanan hep biz olacağız. Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak göreve geldiğimiz günden bu tarafa, ahilik ilkelerine, inançlarına ve ruhuna uygun uygulamalar yapmaya, ahilik ruhunu tekrardan canlandırmaya gayret gösterdik, gösteriyoruz ve göstereceğiz. Sabah duası, siftah bizden bereket Allah'tan ve askıda paylaşmak var gibi başlıca projelerimiz, unutulmaya yüz tutmuş ahilik geleneklerinin bazı örnekleriydi. Biz bu gelenekleri tekrardan canlandırmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Bu duygu ve düşüncelerle 11-17 Mayıs Ahilik Haftası'nın, ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran Veli'yi rahmetle anıyor, başta Sorgun esnafı olmak üzere, tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutlarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement