Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Sinop'ta Ahilik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

25.05.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta Ahilik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belediye bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşle başlayan etkinlikler kapsamında, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Pervane Medresesi'nde devam eden etkinlikte, konuşan, Yüksel, ahiliğin güzelliği ve iyiliği temsil ettiğini söyledi.Ahilik Haftası'nın bu yıl 29. kez kutlandığını hatırlatan Yüksel, şöyle konuştu: "Medeniyet tarihinin değerli kültürümüze armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerler arasından sosyal hayatı her yönüyle kavrayan bir sivil yapılanma kurumu olan ahilik önde gelir. Ahi kelimesi eli açık, cömert, yiğit arkadaş, kardeş, dost, yaren anlamlarına gelir. Ahilik 13. yüzyılda Anadolu'dan Orta Asya ülkelerine ve İran'a kadar uzanan topraklarda daha çok esnaf ve sanatkarlar erbabını bir çatı altında toplayan ve onlara her türlü desteği veren bir teşkilatın adıdır. Ahilik sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde de hala geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür." Yüksel'in konuşmasının ardından ardından yılın ahisi seçilen Bayram Güveliye bir önceki yılın Ahisi Haydar Gündoğdu tarafından ahilik kaftanı giydirildi. Vali Çetinkaya ise Güveli'ye plaket takdim etti.Etkinliğe, Vali Yasemin Özata Çetinkaya, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül ve esnaf katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.


Advertisement