Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

10.10.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, mesajında, ahiliğin bin yıllık geçmişiyle kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan bir hayat felsefesi olduğunu ifade etti.

Ahiliği, yaşayan ve yaşatan değerli esnaf ve sanatkarların ocağı tüttükçe, ülkenin çok daha büyüyeceğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Geçmişten geleceğe bir köprü vazifesi görerek kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin devamı için çıraklar, kalfalar ve ustalar yetiştirerek ahilik kültürümüzü diri tutmanın gayreti içerisinde olmak hepimizin vazifesidir. Anadolu ahiliğinin kurucusu gönül adamı Ahi Evran başta olmak üzere, ahirete intikal eden tüm ahileri ve ustaları rahmet ve şükranla anıyor, bu yola emeği geçen herkese, özellikle esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da ahiliğin, Anadolu topraklarında Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yardımseverliğin ve kardeşliğin birleştiği bir kültürdür olduğunu belirtti.

Ahilik gerek iş ve çalışma hayatında, gerekse diğer tüm alanlarda dürüstlük, iyi ahlak ve eğitime verdiği önemle bugün de topluma yol göstermeye devam ettiğini aktaran Yalçınkaya, şunları ifade etti:

"Bu anlamda ahilik, toplumsal barış, dayanışma, akıl, bilim, çalışma ve ahlak birlikteliğidir. Üreteni desteklemek ve üretileni adil olarak paylaşmak, başarıyı ödüllendirmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir. Doğruluktan dürüstlükten ödün vermeden, iş ve meslek hayatında saygılı, cömert güler yüzlü ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkarlarımızın ve tüm Bartın halkının Ahilik Haftası'nı kutlarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement