Ahilik Haftası' Kartal'da Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası' Kartal'da Törenle Kutlandı

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ Kartal Cemevi’nde törenle kutlandı.

27.09.2014 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl Kartal’da 7’incisi düzenlenen “Ahilik Haftası’’ etkinlikleri hava muhalefeti nedeniyle Kartal Cemevi’nde yapıldı. Cemevi’nin konferans salonunda düzenlenen törene Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı’nın yanı sıra kent protokolü ve Kartallılar katıldı.

Sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğunu anlatan ahilik geleneğini yaşatmak için düzenlenen etkinlikte Türk Halk Müziği parçaları seslendirildi. Törenin ardından vatandaşlara etli pilav dağıtıldı. Kartal Meydanı’nda kurulan çadırlarda Ahilik geleneğini yansıtan unutulmaya yüz tutmuş meslekler tanıtıldı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, ahilik geleneğinin işyerlerindeki yaşamın anayasası olduğunu vurguladı. Gürer, “Anadolumuzun çok güzel zenginlikleri var, bunlardan biri de Ahilik Geleneği. Ahilik geleneği işyerlerindeki yaşamın bir yerde anayasası. Yani nasıl ustalığa kadar gidileceğini anlatan, ahlakın ve güzelliğin bütünleştirildiği bir olgu. Bu olgunun toplumun her alanında kullanılabildiğine inanıyoruz. Çünkü Ahilik Geleneğinin temelinde insan olgusu vardır” dedi.

35 yıllık bakır ustası Mustafa Yüksel, mesleğine çırak olarak başladığını belirtti. Yüksel, ahilik geleneğini örnek aldığını ve unutulmaya yüz tutmuş bir meslek icra ettiğini hatırlatarak, “El emeğiyle yapılan bir meslek icra ediyorum. Artık yeni ustalar yetişmiyor çünkü kimse bu işte çıraklık yapmak istemiyor. Ustalardan sonra bu iş yok olacak” şeklinde konuştu.

SERDAL ALTINTEPE 

Ahilik Haftası\' Kartal\'da Törenle Kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası' Kartal'da Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement