Ahıra Giren Köpekler,Koyunları Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Ahıra Giren Köpekler,Koyunları Telef Etti

Ahıra Giren Köpekler,Koyunları Telef Etti

Van'ın Tuşba ilçesindeki bir ahıra giren sokak köpekleri, ahırdaki 38 koyunu telef etti.

21.01.2015 11:42  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuşba ilçesi Beyüzümü Mahallesi'ndeki bir ahıra giren sokak köpekleri, 38 koyunu telef etti.

Kış mevsimi nedeniyle doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpekleri, gece saatlerinde Beyüzümü Mahallesi'nde yaşayan Salih Elmas'a ait ahıra girdi.

Ahırda bulunan küçükbaş hayvanlara saldıran köpekler, 38 koyunu telef etti, 15 koyunu yaraladı. Sabah saatlerinde çocuklarını okula götürmek üzere evden ayrılan Elmas, köpeklerin ahırdan çıktığını görünce olayı yakınlarına ve polise haber verdi.

Daha sonra ahıra giren Elmas, 38 koyunun telef olduğunu, 15 koyunun ise yaralandığını belirledi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Tuşba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri de Elmas'la görüşerek olayla ilgili bilgi aldı.

Çocuklarını okula götürdüğü sırada köpeklerin ahırdan çıktığını gördüğünü anlatan Salih Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada gördüğünüz hayvanları besleyip satarak geçimimi sağlıyorum. Dün gece köpekler içeri girerek 38 koyunumu telef etmiş. 15 koyun da yaralı olarak kurtulmuş. Çok büyük bir kayıp yaşadık. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Sokak köpeklerinin yalnızca hayvanlar için değil mahalledeki çocuklar için de büyük tehdit oluşturduğunu vurgulayan Elmas, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

Vatandaşlardan Haydar Elmas da mahallede çok sayıda başıboş köpek bulunduğunu bildirerek, "Sokak köpeklerinin fazla olmasından dolayı çocuklarımızı biz okula götürüp getirmek zorunda kalıyoruz. Bugün hayvanlarımıza saldıran köpekler yarın çocuklarımıza saldırdığında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz bu konuya çözüm bulmaları" diye konuştu.

Tuşba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileriyle olay yerinde inceleme yapan mahalle muhtarı Ramazan Eralmaç ise sokak köpeklerinin telef ettiği hayvanları gördüklerini ve işlemlerin ardından aileye gerekli yardımların yapılacağını söyledi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahıra Giren Köpekler,Koyunları Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement