Ahıska Türklerinin Öz Yurtlarındaki İlk Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ahıska Türklerinin Öz Yurtlarındaki İlk Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cemaatle bayram namazı kılınması İmamın hutbe okuması Evlere bayram ziyareti Yaşlıların ellerinin öpülmesi İkramların yapılması Adalet Baytaroğlu ile röportaj Hamza Kehvan ile röportaj Zühre Kerim ile röportajı Halime Tayfur ile röportaj Muhammed İlyasoğlu ile röportaj Ahıska Türklerinin öz yurtlarındaki ilk bayramı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Ahlat'a yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz yurtlarında ilk bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türkleri, Bitlis'in Ahlat ilçesinde, ilk bayramı coşkuyla karşıladı.

05.07.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cemaatle bayram namazı kılınması

İmamın hutbe okuması

Evlere bayram ziyareti

Yaşlıların ellerinin öpülmesi

İkramların yapılması

Adalet Baytaroğlu ile röportaj

Hamza Kehvan ile röportaj

Zühre Kerim ile röportajı

Halime Tayfur ile röportaj

Muhammed İlyasoğlu ile röportaj Ahıska Türklerinin öz yurtlarındaki ilk bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Ahlat'a yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz yurtlarında ilk bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türkleri, Bitlis'in Ahlat ilçesinde, ilk bayramı coşkuyla karşıladı.

Sabah erken saatlerde bayram namazı için camilere giden Ahıskalı Türkler, namazın ardından cemaatle bayramlaştı.

Daha sonra Ahlat'ta yerleştirildikleri konutlarda çeşitli etkinlikler düzenleyen Ahıska Türkleri, bayramlaşmaya gelen misafirlerine hazırladıkları yöresel ürünlerinden ikram etti.

Ahıska Türklerinden Adalet Baytaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahlat ilçesine yerleşmelerine vesile olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öz vatanlarında ilk bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Baytaroğlu, şunları söyledi:

"Allah büyüklerimizden razı olsun. Aziz günlerde bizi yalnız bırakmadılar. Hem ülkemize getirdiler hem de yardımlarını esirgemediler. Allah şehitlerimize gani gani rahmet etsin. Polislerin, askerlerin, hepsinin Allah yolunu, izini açık etsin. Aziz bayramlar yüzü hürmetine Türkiye her vakit parlasın, düşmanların gözü kör olsun, dostların işleri yürüsün. Vatanımız sağlıklı, selametli olsun. Birlik olsun, dostluk olsun. Tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun. Daha önce Özbekistan ve Ukrayna'da yaşadık ancak bizleri bu denli seven ve bağrına basan bir vatan görmedik. Umarım ömrümüzün sonuna kadar Türkiye'de sağlık ve selametle yaşarız."

Vatandaşlardan Zühre Kerim ise "Allah'ımıza şükrediyoruz ki sonunda vatanımıza kavuşmayı bize nasip etti. İlk bayramımızı yapıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Ahıska Türklerinin Öz Yurtlarındaki İlk Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahıska Türklerinin Öz Yurtlarındaki İlk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement