Ahıskalı Hayırseverin Yaptırdığı Okul ve Spor Salonunda Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

Ahıskalı Hayırseverin Yaptırdığı Okul ve Spor Salonunda Sona Gelindi

Ahıskalı Hayırseverin Yaptırdığı Okul ve Spor Salonunda Sona Gelindi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Ahıskalı bir hayırseverin yaptırdığı okul ve spor salonu inşaatında sona gelindi.

14.05.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Ahıskalı bir hayırseverin yaptırdığı okul ve spor salonu inşaatında sona gelindi.

Ahıskalı hayırsever Tarık Celaloğulları tarafından kızı ve babası adına yaptırılan Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi ve Hacı Hayrullah Çikayeva Spor Salonu'nda sona gelindi. 5.5 milyon TL değerindeki eğitim kompleksinin yüzde 70'i tamamlandı. Kaymakam Ali Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte inşaatı inceledi.

Tavros Group firmasının Genel Müdürü Bülent Huvaj, "Okulun ve spor salonunun kaba inşaatını bitirdik. Haziran ayı sonunda ince işlerini de bitirip teslim etmeyi planlıyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar eksiklikleri gidereceğiz. Okulumuz, normal okul projelerinden biraz daha farklı. Sınıfları biraz daha büyük. Öğrenciler daha rahat edecek. Bir çok yerde uygulanmakta olan Fatih Projesinin altyapısını da yapacağız" dedi.

Kaymakam Ali Akça ise, "Üzerinde bulunduğumuz alan bundan 5.5 ay önce sadece bir tarlaydı. İnegöl ile gönül bağlantısı olan Tarık Celaloğulları, kaymakamlığımıza müracaat ederek, bir okul yapmayı arzu ettiklerini söylediler. Milli eğitim teşkilatımız, belediyemizle temasa geçerek, belediyemize ait olan 7 bin 900 metrekarelik bu alan üzerine okul yapılacağını ifade ettiler. Protokolü 28 Kasım 2013 tarihinde imzaladık. Hayırseverimiz bize okulu 2014 Temmuz ayı sonuna kadar teslim etmeyi taahhüt etti. 236 bin nüfusu olan İnegöl'den bahsediyoruz. 52 bin öğrencisi olan bir ilçe. Bu yavrularımızın fiziki imkanları itibariyle daha iyi okullarda okumaları için hayırseverler ve hükümetimiz tarafından çalışmalar yapılıyor. Hayırseverlerimizin yaptığı bu çalışmalar, gerçekten teşekkürü hak ediyor. İnegöl'de son 10 yıl içinde 140 milyon TL civarında eğitim yatırımı yapıldı. Bunun 90 milyonu hayırseverler tarafından yapıldı. Gerçekten gurur duyulacak bir tablo. Bu bina bittiğinde öğrencilerimiz güzel bir binada eğitim öğretim görme imkanına sahip olacaklar" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahıskalı Hayırseverin Yaptırdığı Okul ve Spor Salonunda Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement