Ahlat'a Yeni İskele Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Ahlat'a Yeni İskele Müjdesi

Ahlat\'a Yeni İskele Müjdesi

Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçeye yeni bir iskele yapılacağını belirterek, eski iskelenin ise aynı şekilde kalacağını belirtti.

26.11.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçeye yeni bir iskele yapılacağını belirterek, eski iskelenin ise aynı şekilde kalacağını belirtti.

Ahlatlılar ve Ahlat kültürü için oldukça önemli bir yeri olan eski iskeleyi yıkmak yerine yeni bir iskele yapılmasının daha uygun olacağını vurgulayan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Yaklaşık bir yıldır Ahlat'tayım. Ahlat ile ilgili birçok program ve talepler normal olarak her ilçenin mülki idare amirine iletildiği gibi bana da iletiliyor. Bunlardan en ilginç olanlardan bir tanesi de Ahlat iskelesi oldu. Gerçekten eski iskelemizin sadece ayakları kalmış. Fotoğrafçıların çekim alanları olmuştur. Bu haliyle bile oldukça güzel bir iskeledir. Fakat iskele amacından uzaklaşmış. İskeleye bir kayığın bile bağlandığı yok. Van Gölü'ne de en büyük kıyısı olan ilçelerden bir tanesi Ahlat'tır. Ahlat'ın bir iskeleye ihtiyacı var. Hem deniz taşıtlarını bağlamak için hem de insanlarımızın üzerine çıkıp manzara keyfi yaşaması için, bunun yanı sıra çocuklarımızın üzerine çıkıp Van Gölü'ne atlamaları için bir iskeleye ihtiyaç var. Ahlat iskelesi Ahlatlılar ve Ahlat kültürü için o kadar önemliydi ki üzerine bir türkü bile yakılmıştır. Tekrar Ahlat'ın türkülerinde yer alan bu iskeleyi yaşatmak istedik. Bu konuda bir kaç aydan bu yana çalışmamız vardı. En son Ankara'ya gittiğimizde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Müsteşarımız Hamdi Yıldırım Bey ile görüştük. Nihai onayı da orada aldık. Yaklaşık 500 bin TL'lik bir ödeneği olacak. Büyük ihtimalle eski iskelenin yanında olacak. Fakat başka bir yere de aldırma ihtimalimiz var. Bu konuyu da teklif ettim. Yerinde yapılacak çalışmayla birlikte değerlendirilebilir. Daha çok halkımızın gezip dolaştığı parka yakın bir yerde olabileceğini bende değerlendiriyorum. Yetkililerle görüşerek bu konudaki taleplerimizi ileteceğiz. Böylece bir iskeleyi ilçemize kazandırmış olacağız. Hatta 2015 yılı tamamlanmadan ihalesi yapılacak. 2016 yılında ise yapım işi tamamen biter" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'a Yeni İskele Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement