Ahlat Ahıska Türklerini Ağırlamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ahlat Ahıska Türklerini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Ahlat Ahıska Türklerini Ağırlamaya Hazırlanıyor

Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında Ahlat Belediyesi’nde toplanan komisyon, Ahıska Türkleri ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

26.05.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında Ahlat Belediyesi'nde toplanan komisyon, Ahıska Türkleri ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantıda, Başbakanlığın talimatları doğrultusunda Ahıska Türklerinden 72 ailenin Ahlat'a yerleştirilmesiyle ilgili konu gündeme alındı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında düzenlenen toplantıya Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ev sahipliği yaparken, toplantıya Vali Yardımcısı Kamil Güzel, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Bitlis'te görev yapan bazı kurum müdürleri katıldı. Ahlat'a yerleşecek Ahıska Türklerinin iskanı hakkında da bilgiler veren Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, 72 ailenin ilçeye yerleştirilmesiyle ilgili 2'inci toplantının gerçekleştiğini belirterek, "Geçmişin ihtişamlı medeniyet merkezi Kubbetül İslam Ahlat, İslamların nerede mağduru ve mazlumu varsa bağrına basmış Ahlatlılarda Ensar vazifesi görmüşler. Bugün böyle tarihi bir mesuliyeti gerçekleştirmek üzere Ahlat Belediyesi'nde Valimiz Sayın Ahmet Çınar Beyefendi başkanlığında, tüm il müdürlerimize İlçe Kaymakamımız Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu Beyefendiyle ev sahipliği yaparak çalışmalarımızı anlattık. Ukrayna'da mağdur olan Ahıskalı kardeşlerimizin Başbakanlığımız tarafından alınan kararla Ahlat ve Erzincan'a yerleştirilme çalışmalarında son noktaya gelindi. Dün Türk'üne Arap'ına, Çerkez'ine, Kürt'üne ev sahipliği yapan bu mübarek ve emin belde, bugün Ahıskalı kardeşlerimize de aynı sıcaklığı gösterecektir. Nüfus inşallah Ahlat'ı yeniden cazibe merkezi yapan unsurlardan biri olacaktır" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Ahıska Türklerini Ağırlamaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement