Ahlat Bastonları Turizm Sezonuna Hazır - Son Dakika
Güncel

Ahlat Bastonları Turizm Sezonuna Hazır

Ahlat Bastonları Turizm Sezonuna Hazır

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde üretilen ve Ahlat'ın tanıtımına büyük katkı sunan bastonlar, ustaları tarafından turizm sezonu için hazırlanıyor.

22.04.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde üretilen ve Ahlat'ın tanıtımına büyük katkı sunan bastonlar, ustaları tarafından turizm sezonu için hazırlanıyor. Baston ustası Refa Gökbulak, geceli gündüzlü sürdürülen çalışmalarda her bütçeye uygun bastonlar ürettiklerini söyledi.

Ahlat'ta yıllanmış ceviz ağaçları ve çeşitli boynuz türleri işlenerek sanat eserine dönüştürülen bastonlar, yaz aylarının yaklaşıması ile birlikte alıcılarını beklemeye başladı. Osmanlı ve Selçuklu motifleri işlenen bastonlar, 50 TL'den, 20 bin TL'ye kadar farklı fiyatlarda satışya sunuluyor. Babasından öğrendiği bastonculuk mesleğini daha modern konuma getirerek, sürdüren Ahlatlı Baston ustası Refa Gökbulak, sezonun iyi geçeceğini ümit ettiklerini söyledi. Gökbulak, "Çalışmalarımızı buna göre planladık. Ahlat'a gelen yerli ve yabancı turistler için her keseye uygun bastonları üretmeye başladı" dedi. Gökbulak, geçtiğimiz sezon istenilen düzeyde ilçeye turist gelmediğini de belirterek, "Selçuklu ve Osmanlı'ya ev sahipliği yapmış Ahlat'a her yıl binlerce turist geliyor. Şu an henüz sezon açılmamadı. Bu sezonun dahi iyi olacağını düşünüyoruz. Bizlerde sezona hazırlanmak için gece gündüz çalışmaktayız. Yerli ve yabancı turistlerin en fazla tercih ettiği modellere ağırlık veriyoruz. Turistlerimiz çeşitli hayvan figürlü bastonlarımızın yanında Osmanlı ve Selçuklu motiflerinin yer aldığı bastonları tercih etmektedirler. Bastonlarımızıda beş asırlık ceviz ağaçları, kılıçlı bastonlarımıza, kemik kakmalı olan modellerimize, tezhip ve ebru motiflerini bastonlarımızda kullanmaya çalışıyoruz. Ümit ediyoruz ki bu sezonumuz daha güzel ve hayırlı olacaktır" dedi.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahlat Bastonları Turizm Sezonuna Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement