Ahlat Belediyesi Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Ahlat Belediyesi Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Ahlat Belediyesi Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Bitlis’in Ahlat İlçe Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, ilçede ki yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, yapılan çalışmaların İller Bankası ve karayolları tarafından yapıldığı iddialarına tepki göstererek, çalışmaların yüzde yüz belediye tarafından yapıldığını söyledi.

09.11.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, ilçede ki yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, yapılan çalışmaların İller Bankası ve karayolları tarafından yapıldığı iddialarına tepki göstererek, çalışmaların yüzde yüz belediye tarafından yapıldığını söyledi.

İlçede yapımı devam eden AVM'nin İller Bankası tarafından, ilçe de ciddi anlamda devam eden yol çalışmalarının ise Karayolları tarafından yapıldığı gibi bir takım propagandaların yapıldığını eleştiren Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, yüzde yüz belediye tarafından yapılan işlerin süratle devam ettiğini vurguladı. Başkan A.Mümtaz Çoban, Ahlat'ta ki bu gidişatın huzur, istikrar ve kalkınmanın bir bütün olarak harekete geçmesini sağlayacağını belirterek:

"Kentimiz diğer ilçelerimize de etki yapacak olumlu bir gelişme ve fiziki kalkınma içerisindedir. Ciddi anlamda yatırımlarımız var. Vatandaşlarımıza seçim broşürleri dağıttık ve bunun içinde bir takım vaatlerde bulunduk. Belediye olarak özellikle son 1 yıl ve 6 aylık süreç içerisinde çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi ilçemizde olması fiziken çok zorda olsa, aleyhinde çok propaganda da yapılsa, yapılması mümkün değil deseler bile nihayetinde çalıştık mı hayal olmadığını herkes görüyor. AVM, kapalı çarşı projemizi hayata geçiriyoruz. Kaba inşaatımızda bitti. Avm'mizin içerisinde bir katı olduğu gibi konuk evi yani otel olacak. Onun altında ofislerimiz var. 2 katta modern manada mühendislerimize, iş adamlarımıza, doktorlarımıza ve benzeri alanlarda çalışan insanlarımıza rahatlıkla verebileceğimiz ofisler bulunacaktır. Yaklaşık 20 adet ofisimiz var. Yine ilçemizde çok önemli bir ihtiyaç olan kapalı düğün salonu yapıyoruz. Burada restoranıyla beraber 400 metre kapalı 700 metre terası olan bin kişiyi aynı anda ağırlayabileceğiniz bir düğün salonu olacak. Hemen onun yanında çocuk oyun alanı yapılıyor. Burada bir bölgede olmayan çocuklarımızı ahlaken de eğiten sinema ve konferans salonu yapılacak. Buda çocuklar için bölgede ilk defa Ahlat'ta olacak. Bir diğer sinema ve konferans salonunu ise büyükler için yapıyoruz. Bunların altında ise fasfood alanlarının ve iş yerlerinin olduğu alanlar var. Yine bunun alt katında kapalı çarşımız ve hiper marketimiz var. Yine bunun altında 2 kat kapalı otoparkımız var. AVM'mizin içinde 2 tanede beyler ve hanımlar için ayrı ayrı olmak üzere hamam ve fitness center salonumuz yapılacaktır. Kısacası böyle bir eğlence, kültür, kapalı çarşı ve AVM organizasyonunu aynı anda cazibe merkezi olarak oturduğu bir alan Ahlat'ta gerçekleşiyor. Bu nedenle cazibe merkezimize ilimiz, ilçelerimiz birlikte sahiplenecekler. Dışarıdan bir takım şeyler duyuyoruz. AVM'yi belediye mi yapıyor? Avm'yi yüzde yüz belediye yapıyor. Yüz de yüz belediyenin malıdır. Sadece ihalemizi İller Bankası'na yaptırmışız. Yani inşaat ihalemizi yaptırmışız. AVM, kapalı çarşı tamamen belediyemizindir. Başka bir yerin değildir."

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, yine seçim broşüründe bulunan bir diğer sözünün ise hamam inşası olduğuna değinerek, "Söz verdiğimiz gibi hamamı yeniden inşa ettik ve faal hale getirdik. Halkımız güle güle kullansın. Şu anda belediye olarak geçici olmak üzere kendimiz çalıştırıyoruz. Rahatlıkla halkımız kullanabilir. Haftada iki gün hanımlar için geri kalan günler ise beylerin kullanımına açıktır. Fitness Center'ımız ise birinci katında olmak üzere hizmete başlamıştır. Şu anda Tatvan, Bitlis ve Adilcevaz'dan da hamama gelen vatandaşlarımız var. Memnuniyetlerini de ifade ediyorlar. Bu sözümüzü de yerine getirmiş olduk. Kısacası verdiği hangi sözü yerine getirmedi diyenler olursa mahcup olurlar. Cenab-ı Hakka şükürler olsun. Bu belediye ne söz vermişse yerine getirmek için elinden gelen gayreti göstermekte ve başarılı da olmaktadır" dedi.

SAHİL VE PARK PROJESİ

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban: "Ahlat'ta sahilimizde müthiş bir park vaadimiz vardı. İçinde spor kompleksi olan, çocuk oyun alanları ve kamelyaları olan 5 bin metrekaresini bitirerek hizmete açtık. Vatandaşlarımız çok beğendiği parka ise Erzen Hatun adını verdiğimiz parkın şimdi tekrar 5 bin metrekare olmak üzere ikinci etabını ihale diyoruz. Bunu da halkımıza severek takdim edeceğiz. Ahlatlı'ya tekne sözümüz vardı. Hamd olsun gelen valilerimizi de misafirlerimizi de Van Gölü'nde gezdirebileceğimiz Ahlat Belediyemize Kaymakamlığımızın da katkılarıyla bir tekne kazandırdık. Öte yandan spora da destek veriyoruz. Ahlat Aktaş GB Spor kulübümüze de desteklerimizle yalnız bırakmıyoruz. Bir diğer konu ise dere ıslahları Ahlat'ın en büyük facialarındandı. Bunlardan biride yüzde 70'ini tamamladığımız yüzde 30'unu ise DSİ ile gerçekleştireceğimiz Kızıldere ıslahımızı da tamamlamış olduk. İlçemizde bulunan limanın ise bize devredilmesini bekliyoruz. Allah nasip ederse devredilirse orada çok güzel çalışmalar yapacağız. Çini ve seramik atölyelerimizi yaklaşık 5 yıl çalıştırdık. Türkiye ve Viyana'da görücüye çıkan çiniler, Ahlat Belediyesi ve Kaymakamlığımızın tarafından başlatılmış şimdi ise Bitlis Eren Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. İlçemizde el sanatlarında bir tek baston varken artık çini, seramik, takı, ahşap ve bakır ürünleriyle de oldukça zenginleşmiştir" dedi.

ARAÇ FİLOMUZU GELİŞTİRDİK

Başkan A.Mümtaz Çoban, belediyenin araç parkının her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek; "Belediyemize 20'inci aracımızı da getirmiş olduk. Yeni bir vidanjör olmak üzere belediye araç filomuzu da her geçen gün büyütüyoruz. Göreve başladığımızdan bu yana getirdiğimiz araç sayısı ama son 2014 ile 2015 arasında gerçekleştiriğimiz araç sayısı 8'tir. En sonda ise sıfır model bir vidanjörümüz de şehrimize kazandırdık. Artık güçlü bir itfaiyemiz, kadememiz, belediyemiz var" dedi.

Başkan A.Mümtaz Çoban, Çarho tesisinde yapılan çalışmalarla çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların buraya yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek; "Çarho tesislerimizde mesire alanı sözümüz vardı. Burada da güzel bir mesire alanı oluşturduk. Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların buraya yoğun ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.

TARİHİ YAPILAR AHLAT'TA YAKIŞIR HALE GETİRİLİYOR

Ahlat'ın büyük eserlerini de, ecdadın mirasını da koruyacakları bir çalışmayı da gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan A.Mümtaz Çoban, "Yeni müze ve karşılama merkezimiz bitti. Ahlatlı artık orada vatandaşlara milli kültürümüzü, milli hassasiyetlerimizi, milli varlığımız ilan edeceğimiz bir çalışma ortaya çıktı. Görüyorsunuz ki hiç mahcup olmadan Selçuklu Mezarlığı'na yapmış olduğumuz yatırımlarla gerçekleştirdiğimiz parkurlarla, çevre düzenlemesi ve ihatesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışma netice vermiştir. Şuanda milli varlığımızı mahcup olmadan herkese sunabiliyoruz. Kümbetlerimizin ihalesini yaptık. Şuanda çalışmaları yapılıyor. Kümbetlerin aydınlatılması, çevre düzenini zorla kabullendirdiğimiz, bir kurul ile saatlerce yaptığımız tartışma neticesinde kabul ettirdiğimiz projelerimiz nihayet buldu. Ahlat'ımızın o büyük eserlerini, ecdadın mirasını da koruyacağımız bir çalışmayı da gerçekleştirdik. Bu Konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne de teşekkür ediyorum" dedi.

Yine bununla beraber 1 yılda yapılması mümkün olmayan tüm şehrin kaldırımlarını bazalt yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan A.Mümtaz Çoban konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Çok pahalı bir çalışma oldu. Allah'a şükür Aşağı Çarşı ve Yukarı Çarşı'da bu çalışmalarımız yüzde 90 oranında tamamlandı. Gerisine de devam ediyoruz. Sadece bununla kalmadık yolları da değiştiriyoruz. Buradan çıkan taşlarla ise Tunus Mahallemizin girişi parke taşlarıyla döşeniyor. Tunus Mahallemizde büyük bir yol ve bulvar yapıyoruz. Çalışmalarımız devam etmektedir. Şu anda yapılan yolları Kara yollarının yatığını iddia edenler oluyor. Böyle şeyleri de duyuyoruz. Elbette ki tüm kurumlar bizimdir. Onları da çalıştırırsak mutlu oluruz. Fakat yapılan yol çalışmaları da yüz yüz belediyenin çalışmasıdır. Belediyemiz haricinde herhangi bir kurum tarafından yapılmamaktadır. Sanırım Merkezi İdare'den niye para alınıyor da diyenler olacaktır. Belediyemizin hakkı nerede varsa alıyoruz, getiriyoruz ve vatandaşımıza sunuyoruz. Mevsim şuan itibariyle herhangi bir sıkıntı içermemektedir. Yollar kilitli parke taşı ile yapılmaktadır. Bununda silindirini ve malzemelerini sağlam yerine bıraktıktan sonra hiç bir sorun olmaz. Olmayacağını da hep beraber göreceğiz. Aldığımız ürünlerin hepsi TSİ damgasıyla, garantisi ve testi yapılarak alınmaktadır. Bu nedenle bu mevsimde yapılmaz gibi dedikodular iyi niyetli olmayan ve yapılan işleri kara propaganda ile bertaraf etme olarak görüyoruz. Bu kötü niyetli ifadelere de iyi niyetli halkımızın cevap vereceğini düşünüyorum. Bu arkadaşları da Allah ıslah etsin. İnşallah memlekete hayırlı insanlar olurlar. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: "Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır". Bizlerde faydalı olmaya çalışıyoruz. Dedikodu, fitne, fesat Müslüman ahlakı değildir. Yapılan hizmetleri bu tür iftiralar ile örtmeye kimsenin hakkı yoktur. Her hizmetimiz halkımızın rahatlıkla görebileceği bir alan üzerinde gerçekleşiyor. Bu nedenle halkımız seçimlerde de gerekli sağduyuyu göstermiştir. Yaptığımız çalışmalardan dolayı çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da halkımızdan özür diliyoruz. Halkımızın sabrından dolayı da teşekkür ediyorum". - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Belediyesi Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement