Ahlat Çini Örnekleri ve El Sanatları Viyana'da Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Ahlat Çini Örnekleri ve El Sanatları Viyana'da Sergilendi

Ahlat Çini Örnekleri ve El Sanatları Viyana\'da Sergilendi

Ahlat Arkeolojik Kazı Çini Örnekleri ve El Sanatları Sergisi Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schönbrunn Sarayı’nda gerçekleşti.

02.09.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat Arkeolojik Kazı Çini Örnekleri ve El Sanatları Sergisi Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schönbrunn Sarayı'nda gerçekleşti.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof Dr. Mahmut Doğru, Türkiye'de bir üniversitenin yurtdışında ilk kez bu tarz bir çalışmaya imza attığını belirtti.Mahmut Doğru; konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Viyana'da düzenlediğimiz bu sergide 200 parça sanat eserini tanıtmış olduk. Bu güzel eserler değerli hocalarımız ve arkadaşlarımızın eseridir. Ahlat kazılarının hem Selçuklu hem de Anadolu kültürü adına ne ifade ettiğini sosyal bilimcilerin, entelektüellerin zaten biliyor. Biz bu büyük organizasyonda konuyu Avrupa'nın entelektüel merkezlerinden biri olan Viyana'ya da taşıdık. Bütün bu güzel eserlerin oluşmasında emeği geçen değerli hocalarımıza ve özellikle bu sergiye sponsor olan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren'e teşekkür ediyorum" dedi.

Böyle bir etkinlik içerisinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren; "Bitlis İlinin ve tarih kokan Ahlat ilçemizin bundan sonraki tanıtımı ile ilgili faaliyetlere de destek vereceğim" diye konuştu. Eren, gelecek yıl Avusturya'dan 25 kişinin bütün masrafları karşılanarak Bitlis ve Ahlat'a gezmek üzere davet edileceğini ifade etti.

YÖK Temsilcisi Muhittin Şimşek, 6 yıllık maziye sahip yeni bir üniversitenin böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirme başarısından dolayı başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nakış Karamağaralı'da sergide katılımcılara Ahlat'taki arkeolojik kazı çalışmaları ve sergideki eserler hakkında bilgiler verdi. Açılışa, Avusturya Milletvekili Berivan Aslan, Viyana Başkonsolosu T. Kağan Atay, YÖK Temsilcisi Muhittin Şimşek'in yanı sıra Avusturya'da faaliyet gösteren STK Başkanları katıldı. Ahlat'ta yapılan çeşitli arkeolojik kazılarda ortaya çıkan ve aslına uygun olarak yeniden yapılan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait seramik, vazo, tablo ve tabak parçalarının tanıtıldığı sergi 7 gün sürdü ve sergiyi çok sayıda Türk ve Avusturyalı sanatsever gezme imkanı buldu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Çini Örnekleri ve El Sanatları Viyana'da Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement