Ahlat Kaymakamlığı'na Yeni Logo - Son Dakika
Yerel

Ahlat Kaymakamlığı'na Yeni Logo

Ahlat Kaymakamlığı\'na Yeni Logo

Bitlis’in Ahlat İlçe Kaymakamlığı, ilk bakışta Ahlat’ı anlatan tarihi ve doğal dokusunu temsil eden yeni bir logo yaptırdı.

25.11.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı, ilk bakışta Ahlat'ı anlatan tarihi ve doğal dokusunu temsil eden yeni bir logo yaptırdı.

Yeni logonun ne anlama geldiği hakkında Ahlat Kaymakamlığı resmi sitesinde şu açıklamaya yer verildi, "Bir bakışta Ahlat'ın tarihi bir kent ve göl kıyısında olduğunu anlatan logoda, Ahlat'taki bazı tarihi eserlere de yer verilmiştir. Ahlat taşına uygun renk tonunun kullanıldığı logo, şekil olarak Ahlat yazılan bir biçimde tasarlanmıştır. Logodaki ilk 'A' harfi Ahlat'ın sembolü olan Emir Bayındır Kümbeti'nin silueti şeklinde tasarlanmıştır. Amaç Ahlat yazısının ilk harfi ile şehrin başlangıcının ne kadar eski olduğunu anlatmak ve ilk harfte tamamen Ahlat ile özdeşleşmiş bir unsuru kullanmaktır. Logodaki 'h' harfi yerine yine Ahlat ile özdeşleşmiş olan, sahil kalesi içindeki Kadı Mahmut Camii ile ilçemizdeki en eski tarihi eserlerden birisi olan Bayındır Köprüsü'nün birleşimi kullanılmıştır. Amaç hem Ahlat'ın unvanı olan 'Kubbet'ül İslam'ı işaret etmek hem de Ahlat'ın geçmişten geleceğe bir köprü olduğuna vurgu yapmaktır. Logodaki 'l' harfi yine Ahlat denildiğinde akla ilk gelen Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki taşların genel bir silueti kullanılmıştır. Amaç hem Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı logoda kullanmak hem de dünyadaki en büyük İslam mezarlığının ilçemizde olduğunu bir daha hatırlatmaktır. Logodaki 'a' harfi özellikle daktilo harfi olan 'a'nın klasik Ahlat bastonu silueti ile birleşmiş halidir. Ahlat'ın en önemli turizm araçlarından birisi olan Ahlat bastonu da böylece logodaki yerini almış olmaktadır. Logodaki 't' harfi üzerinde oynanmadan olduğu gibi bırakılmıştır. Amaç Ahlat'ın çok eski bir şehir olduğunu, 'tarih' kelimesinin ilk harfiyle vurgulamaktır. Böylece logodaki figürlü 'Ahlat' yazısı başından sonuna ilçemizin tarihini anlatır bir çalışma olarak hazırlanmıştır. Logo rengi birebir Ahlat taşından alınmıştır. Logonun altındaki mavi renkli kıvrımlı şerit uydudan bakıldığında Ahlat'ın Van Gölü kıyılarının çizimidir. Birebir Ahlat sahilleridir. Amaç Ahlat'ın göl kıyısında olduğunu vurgulamak, Van Gölü kıyısındaki en büyük sahillere sahip bir ilçe olduğunun altını çizmektir. Logodaki 'kaymakamlığı' yazısı özellikle Ahlat taşı renginde yazılmıştır. Amaç tarih boyunca birkaç kere göle batan Ahlat'ın göl içinde de binalarının olduğunu anlatmaktır" şeklinde ifade edildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Kaymakamlığı'na Yeni Logo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement