Ahlat Müftüsü Demirel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ahlat Müftüsü Demirel Açıklaması

Ahlat Müftüsü Demirel Açıklaması

"Ramazan ayında mukabele usulüyle Kur’an okumak daha faziletli"

07.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, ramazan ayında mukabele usulüyle Kur'an-ı Kerim okumanın daha faziletli olduğunu söyledi.

Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, peygamber efendimizin ramazan ayında Kur'an-ı Kerimi mukabele usulüyle okuduğunu anımsattı.

Bu nedenle peygamberin sünnetine uygunluk arz etmesi adına ramazan ayında mukabele usulü ile Kur'an okumak gerektiğini ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

"Bu hususta peygamber efendimiz, 'Allah'ın evlerinden bir evde, Allah'ın kitabını aralarında müzakere etmek için bir araya gelen topluluğun üzerine huzur iner, onları rahmet kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah, kendi katındakilere onlardan bahseder' buyuruyor. Kur'an ayı olan ramazan ayında diğer aylardan daha fazla Kur'an-ı Kerim okunmalıdır. Yılda en az bir defa mealiyle okunmalıdır. Bir ay boyunca üç hatim okunmaktansa mealiyle beraber iki hatim okumak daha iyi olur. Hz. Peygamber, Kur'an-ı hatmetmek için tavsiye ettiği süre beş ila otuz gün arasıdır."

Kur'an-ı Kerim dinlemenin okumak gibi ibadet olduğunu belirten Demirel, onun için her hangi bir yerde Kur'an okunuyorsa, önemli bir mazeret olmaksızın oradan ayrılmanın doğru olmayacağını sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat Müftüsü Demirel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement