Ahlat, Parlamento Dergisi'nde Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Ahlat, Parlamento Dergisi'nde Tanıtıldı

Ahlat, bürokrat ve siyasilere ulaşan Parlamento Dergisi'nde tanıtıldı.

25.01.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat, bürokrat ve siyasilere ulaşan Parlamento Dergisi'nde tanıtıldı.

Türkiye Parlamenterler Birliği (TPB) tarafından çıkarılan 7 bin tirajlı dergide, "Medeniyetin Taştaki İzi: Ahlat" başlığıyla Ahlat'a geniş yer verildi.

TBMM'de bir çok üst düzey bürokrat ve siyasetçiye de ulaşılan dergide, Ahlat'a 6 sayfa ayrılırken, fotoğraflar ve tanıtıcı bilgilerle ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapılması memnuniyetle karşılandı.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçenin çok kıymetli bir yer olduğunu vurgulayarak, tanıtımı için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.

Ahlat'ın çok büyük bir hazine olduğunu, ancak milletin bunun çok da farkında olmadığını anlatan Tekbıyıkoğlu, "Anadolu'da ki medeniyetimizin başladığı, milletimizin Anadolu'da ki hikayesinin başladığı yer olan Ahlat, oldukça kutsal bir beldedir. Fakat ne yazık ki yeterince tanınmıyor. Benim nazarımda Ahlat bir İstanbul ve Çanakkale kadar kıymetli olan bir yer ki Sultan II. Abdulhamithan, Ahlat hakkında İngiliz sefiri ile yaptığı mülakatta 'Ahlat İstanbul'dan kıymetlidir. Ceddi Ali Osman burada yatar' diye bir ifadesi olmuştur. Ahlat gerçekten çok kıymetlidir. Fakat istiyoruz ki bu değeri herkes tanısın. Çünkü geçmişini bilen milletler ancak geleceğine yön verebilir" diye konuştu.

Bu nedenle ellerinden geldiği kadar tanıtım amaçlı projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Diziler, gazetelere bırakmaya çalışıyor, köşe yazarlarına etki etmeye çalışıyoruz. Başbakanlık ve Avrupa fonları gibi bazı fonlardan yararlanarak ilçemizin tanıtımı ve ihyası yönünde gayretlerimiz oluyor. En sonda yaklaşık 7 bin tirajı olan parlamento dergimizde Ahlat ile ilgili bir yazıyı yayınlattık. Bunda da sağ olsun yakın dostum ve ağabeyim Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Sekreteri Kadir Ramazan Coşkun beyin çok emeği geçti. Bize bu konuda yardımcı oldu. Ahlat'ı anlattığımız zaman her memleket evladı gibi oda etkilendi ve bunu muhakkak dergimizde yayınlamak gerektiğini söyledi. Güzelde bir çalışma yapmışlar. Ahlat'ın kültür ve tabi varlıklarını genel itibariyle göstermişler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri çalışmalar artarak devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahlat, Parlamento Dergisi'nde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement