Ahlat'ta Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi

Ahlat\'ta Atatürk\'ü Anma Programı Düzenlendi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümü sebebi ile bir anma programı düzenlendi.

10.11.2015 12:17  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de Atatürk'ün ölümünün 77. yıldönümü sebebi ile bir anma programı düzenlendi.

Ahlat'taki program sabah Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması ile başladı. Daha sonra siren sesiyle birlikte Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Anma programı daha sonra Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda devam etti.

Burada ki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Kazım Tıkır yaptı. Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından "Dağ Başını Duman Almış" ile "Mustafa Kemali Düşünüyorum" adlı şiirlerin okunması ve Atatürk'ün hayatı ve ilkeleri adlı konuşma yapılmasıyla devam etti. Ana programı "Atatürk" oratoryosuyla birlikte sona erdi.

Düzenlenen anma programına Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement