Ahlat'ta Süt Sığırcılığı Kursu - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Süt Sığırcılığı Kursu

Ahlat\'ta Süt Sığırcılığı Kursu

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün işbirliği ile Süt Sığırcılığı Kursu açıldı.

18.08.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliği ile Süt Sığırcılığı Kursu açıldı.

Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde başlayan kursun 10 gün boyunca devam edeceği belirtilirken, kursa katılanlara ise 80 saatlik eğitimin ardından sertifikaları takdim edilecek. İlçede açılan kursu ziyaret eden İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, kursa katılanlarla bir süre sohbet ederek, önerilerini dinledi. Daha sonra sertifikanın günümüzdeki önemine değinen Aslan, "Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile yapılan işbirliği kapsamında ortaklaşa Süt Sığırcılığı Kursu'nu Ahlat'ta başlattık. Bu işi yapan, bu işle uğraşan kişileri özellikle seçtik ki kursumuz amacına ulaşsın. 12 kişinin ismini Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bize bildirdi. Şu anda bu kursumuz Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz nezdinde, veteriner arkadaşın koordinatörlüğünde yürütülüyor. İnşallah bu eğitimleri gerek teorik olarak gerekse uygulamalı kısımlarını birlikte yapacağız. Öte yandan kursumuza katılanlara ise günlük 20 TL ücret ödenmektedir. Akabinde kurs sonunda sertifikaları takdim edilecektir. Biliyorsunuz ki Türkiye'de artık sertifikasız hiçbir iş yapılmıyor. Bugün Türkiye genelinde baktığınız zaman hangi iş olursa olsun, iş aradığınız da işverenin sizden ilk olarak sorduğu sertifikadır. Bu nedenle sertifikanın önemi gün geçtikçe daha da artıyor. Bu anlamda da Ahlat'ta bu kursu açtık. Kurs sonunda da bu arkadaşlarımız sertifika sahibi olacaklar. İlerleyen dönemlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın vermiş olduğu teşvikler var. Tabi bu tür belgeler olduğu zaman teşviklerden daha rahat faydalanılabiliyor. Kursumuz 10 gün sürecek. Yani toplamda 80 saatlik bir eğitim almış olacaklar. Kursa katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin ise, kursun ilçeye hayırlı olmasını temenni ederek, kursa katkısından dolayı İl Müdürü Alaattin Aslan'a teşekkür etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Süt Sığırcılığı Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement