Ahlat'ta "Tutkara" Sanatı - Son Dakika
Güncel

Ahlat'ta "Tutkara" Sanatı

Ahlat\'ta "Tutkara" Sanatı

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçede açılan "Tutkara Sanatı" kursunda öğrendiği sanatla, birbirinden güzel tablolar yapmaya başladı.

11.10.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ilçede açılan "Tutkara Sanatı" kursunda öğrendiği sanatla, birbirinden güzel tablolar yapmaya başladı.

Ahlat Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen "Tutkara Sanatının, Öğretilmesi, Geliştirilmesi, ve Yaygınlaştırması" projesi kapsamında kursiyerlere tutkal, mermer tozu ve zift kullanılarak tablo yapma teknikleri öğretiliyor.

Kursa katılan, Tekbıyıkoğlu, kısa sürede yapılan sanatı öğrenerek birbirinden güzel tablolar yapmaya başladı.

Bu sanatı ilk defa duyduğunu ve ilgilenmeye başladığını belirten Tekbıyıkoğlu, mesai saatleri dışında bu sanatla meşgul olduğunu aktardı.

Tekbıyıkoğlu, zift ve tutkaldan eşsiz tabloların yapıldığını gördüğünde şaşırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bana hediye edilen bu tabloya baktığım zaman tutkal ve ziftten bu kadar nadide bir eserin çıkacağını hiç ummazdım. 2 yıl içerisinde bu sanatı destekleme yoluna gittik. Dört defa üst üste kurs düzenledik. Son kursumuzu da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı destekliyor. Burada gerçekten çok estetik ve güzel eserler ortaya çıktı. Bu eserlerimizi de ilimizi ziyaret eden devlet büyüklerimize hediye ettik. Özellikle Başbakanımıza da hediye ettik. Bende bu konuya bir alaka gösterip en son düzenlenen kursa kursiyer olarak katıldım. Bizde kendi kabiliyetimizi bu sanata emek verme cihetine gittik. Mesai saatleri dışında bu sanatla iştigal edebiliyorum. Proje süresi ve yapılan eserler tamamlandığı zaman bunları hem Ahlat'ta hem Tatvan'da ki AVM'de hem de İstanbul Taksim'de sergileme ihtimalimiz var. Bu tutkara sanatının isim babası da benim. Bunun ismi yok kaymakam bey denildiği zaman, tutkalın "tut"unu, zift bize ait bir kelime değil. Zifti de 'kara' şeklinde aldık. Bu düşünceyle tutkara adını verdik. Buda bizim hem büyük sesli uyumuna hem de küçük ünlü uyumuna uygun bir kelime oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahlat'ta 'Tutkara' Sanatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement