Ahlat'ta Z-kütüphane Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Z-kütüphane Açıldı

Ahlat\'ta Z-kütüphane Açıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitime önemli katkı sunan ve geçtiğimiz aylarda vefat eden eğitimci Rahmi Gökbulak’ın ismi, Yunus Ensari İlköğretim Kurumu’nda açılan Z-Kütüphaneye verildi.

04.05.2016 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitime önemli katkı sunan ve geçtiğimiz aylarda vefat eden eğitimci Rahmi Gökbulak'ın ismi, Yunus Ensari İlköğretim Kurumu'nda açılan Z-Kütüphaneye verildi. Kütüphanenin açılışı ise Rahmi Gökbulak'ın oğlu, okulun da 4'üncü sınıf öğrencisi olan Yavuz Selim'e yaptırıldı.

Yunus Ensari İlköğretim Kurumu'nda Z-Kütüphane "Zenginleştirilmiş Kütüphane" açıldı. Açılan kütüphaneye ilçe ve okul eğitimine büyük katkıları bulunan ve geçtiğimiz aylarda vefat eden kurucu müdür Rahmi Gökbulak'ın ismi verildi. Z-Kütüphanenin açılış programına Ahlat Kaymkkamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, kütüphaneye ismi verilen Rahmi Gökbulak'ın ailesi ve yakınları ile bazı kurum amirleri katıldı. Açılış öncesi kurulan Z-Kütüphane hakkında okul müdürü Metin Ataş tarafından bilgiler verildi.

Ataş; "Okulumuzun ilk müdürü olan rahmetli Rahmi Gökbulak adına hazırlamış olduğumuz zenginleştirilmiş kütüphanemizin açılışını yapmak için burada bulunuyoruz. Okulumuzda büyük emekleri geçen Rahmi hocamızın ismini yaşatmak için kurmuş olduğumuz kütüphaneye ismini verdik. Kütüphanenin kurulmasında Ahlatlı işadamı Yunus Ensari bey olmak üzere, okul aile birliği yönetimi ve değerli velilerimiz destek verdiler. İstanbul'da bir firma ile temasa geçtik. Ölçüleri gönderdik, tasarımını beraber yaptık ve güzel bir kütüphane ortaya çıktı. Burada sadece amaç kitap okumak değil, öğrenciyi bu tür ortamlara çekebilmek. Dışardaki internet kafelerden, kötü ortamlardan güzel ortamlara çekebilmek. Tasarımıyla, donanımıyla çok güzel bir kütüphane oldu. Bitlis ilinde ilk kez yapılan bir kütüphane oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise; "Zenginleştirilmiş kütüphaneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında daha kapsamlı sadece kitap değil, günümüz teknoloji çağında öğrencileri sadece kitaba bağlı kılmanın yanı sıra böyle bir ortamlardan da faydalanmalarını sağlama, onların kitap okumanın cazip ve standardı yüksek olan kütüphanelerde toplamayla daha da iyi olacağı düşünülerek de uygulanan bir projedir. Bu kütüphane sadece öğrencilere yönelik değil, eğitim-öğretim dışında da velilerimize de istemeleri halinde saat: 21.00'a kadar da buradan faydalanabilirler. Bu kütüphanenin kurulmasında emeği geçen başta Ahlatlı iş adamımız Yunus Ensari'ye, okul aile birliği yönetimine, saygıdeğer velilerimize ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan sayın kaymakamımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, toplumda güzel hizmetler yapmış, kalıcı eserler bırakmış kişilerin isimlerinin yaşatılması amacı ile yapılan bazı eserlere isimlerinin verildiğini kaydederek; "Biz kamu hizmetinde bulunanlar genelde görev yaptığımız zaman içerisinde yöneticilerin, kamu hizmeti verenlerin isminin bir yere verilmesinin uygun görmeyenlerdenim. Bir yere gidiyoruz bakıyoruz kimileri kendi kaymakamlığı zamanında oraya bir şey yaptırmış fakat kendi ismini bir şekilde yanındaki çalışanları, sevenleri, arkadaşları bunu teklif etmişler veya okul müdürleri veya öğretmenler yaptırdığı şeye kendi ismini verdirmiştir. Fakat bu her ne kadar sevgi göstergesi olsa da gerçek sevgi müdür, daire amiri, kaymakam, vali, ilçeden, ilden,veya okuldan ayrıldığı zaman eğer ismi veriliyorsa işte o zaman bir kıymet verilmiş demektir. İşte bizimde geçen aylarda Rahmeti İlahiye kavuşmuş olan Gökbulak ailesinin ferdi Rahmi Gökbulak hocamız böyle bir sevgiye mazhar olmuş ki ondan sonraki gelen okul yöneticileri, komşuları, arkadaşları, okul velileri, öğretmenleri onu düşünüp ismini böyle bir kütüphaneye verme lütfunda bulunmuşlar, gerçek sevgilerini göstermişler. Gerçekten takdir edilmesi gereken kıymetli olanda budur diye düşünüyorum" dedi.

Z-Kütüphanelerin önemi hakkında da konuşan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Biz görevimiz icabı veya görevimizin haricinde yurt dışında bulunduğumuz zaman, üniversitelerde çalıştığımız zaman gördük ki kütüphaneler aslında akşam geç vakitlere değil, sabahlara kadar işleyen bir kurum. Bizde hala bu vaziyette değil. Ama bu Z-Kütüphanesinde buranın ulaşılabilir kılınmasındaki bu emekler gerçekten sevindirici. Ben üniversitede okurken bile kütüphaneler sabah 9'da açılırdı, akşamları 5'te kapanırdı. Bu uygulama halende yaygın. Bu ne demek aslında öğrenci gelmesin demek. Devlet memuru kütüphaneye girmesin demek. Hepimiz sabah 8'de mesaiye başlıyoruz akşam 5'te mesaiyi tamamlıyoruz kütüphaneye gidip kitap okuyacağız, belki bir araştırma yapmamız gerekiyor, belki bir çalışma yapıyoruz veya böyle bir zevkimiz var. Ama bu imkanlar bize kapanıyor. Ama bu kütüphanemizin 21'e kadar açılmasını çok önemli görüyorum. Çünkü bilgiye ulaşmak isteyen insanlar için bir imkan sunulmuş oluyor. Öğrencilik zamanımda kütüphaneye gittiğimiz zaman gri gri binalar, koyu kahverengi binalar. İnsanları soğutan, ürperten, kitaptan uzaklaştıran kurumlar vardı. Öğrencilik yıllarında bir dönem ödevi münasebetiyle Ankara İl Halk Kütüphanesi'ne gitmiştik. Belli bir yere oturduk, belki görevlilerin yüzü bize biraz soğuk geldi, bina zaten soğuktu. Kütüphanedeki bilgileri almamızla, fotokopileri çekmemizle kütüphaneden çıkmamız bir oldu. Biz çocuklarımızı gelecek yüzyıllara hazırlamak istiyoruz. Bunların donanımlı olmalarını, çağın gerekleriyle tesisatlanmalarını istiyoruz. Bunu bir şekilde yapacağız. Ama bu elbette ki zorla olmayacak, bilgiyi sevdirerek, onların yüzünü güldürerek, bu işten eğlendirerek yapacağız. Bu Z-Kütüphanelerinde önemi bura da ortaya çıkıyor. Bu benim açacağım ikinci Z-Kütüphane. Buradan önce görev yaptığım yerde de kendi emeklerimizle bir Z- Kütüphane açmayı bize Allah nasip etmişti. Gerçekten çocukların oynayabileceği, renkli zaman geçirebileceği, çocuk dünyasına hitap eden renklerin kullanıldığı, objelerin kullanıldığı, mobilya sisteminin kullanıldığı hoş güzel mekanlardır Z- Kütüphaneler. İnşallah sadece Yunus Ensari İlköğretim Okulu değil, bütün okullarımızın bundan elbette ki istifade edeceklerdir. Başta emeği geçen değerli müdürümüze, çalışanlarına, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, maddi olarak katkıda bulunan okulumuza ismini verdiğimiz Yunus Ensari beyefendiye ve diğer katkıda bulunan okul aile birliği üyelerine ve velilerimize teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu kütüphanenin açılışını okulda öğrenimini sürdüren Rahmi Gökbulak'ın oğluna ve diğer öğrencilere yaptırdı. Açılıştan sonra kütüphaneyi inceleyen Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri öğrencilerle kısa bir süre kitap okudu. Açılış programı okul tarafından verilen ikramla sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Z-kütüphane Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement