"Ahlat taşı"na internet pazarı - Son Dakika
Güncel

"Ahlat taşı"na internet pazarı

"Ahlat taşı"na internet pazarı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Ahlat taşından minare, mezar taşı, çeşme gibi eserler yapan taş ustası, açtığı internet sayfası üzerinden yaptığı tanıtımla adını tüm ülkeye duyurdu.

07.04.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OKTAY BAYAR - Bitlis'in Ahlat ilçesinde Ahlat taşından minare, mezar taşı, çeşme gibi eserler yapan taş ustası, açtığı internet sayfası üzerinden yaptığı tanıtımla adını tüm ülkeye duyurdu.

Ahlat ilçesinde baba mesleği olan taş işçiliği yapan Seyfettin Altıntaş, Ahlat taşına işlediği ürünleri internet üzerinden pazarlayarak iş hacmini artırdı.

İşletme Fakültesi mezunu olan ancak baba mesleği taş ustalığı işine yönelen Altıntaş, önceleri sadece Bitlis ve ilçelerinde yaptığı işini, "www.ahlattasi.com" adlı internet sitesi üzerinden kısa sürede tüm ülkeye duyurdu.

Büyük emek ve özveriyle işlediği taşları internet üzerinden sergileyerek satışa sunan Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede "Ahlat taşı" olarak bilinen volkanik tüf taşlarını kullanarak minare, mezar taşı, şömine ve çeşme yaptığını söyledi.

Yaptığı ürünleri internetten tüketicinin beğenisine sunduğunu anlatan Altıntaş, "Ovakışla yolu üzerinde çıkardığımız taşları atölyemize getirip işliyoruz. Bu taşlardan mezar taşı, kemer, minare, şömine ve çeşme yapıyoruz. Kurduğumuz internet sitesi aracılığıyla da müşterilere ulaşıp pazarlamasını yapıyoruz" dedi.

Altıntaş, Ahlat taşında birçok renk seçeneğinin bulunduğunu bildirerek, özellikle kırmızı, beyaz, kahverengi, gri ve siyah tonlarının en çok beğenilen renkler arasında yer aldığını kaydetti.

Yüzyıllar geçse de taşın renginin solmadığını dile getiren Altıntaş, "Bu nedenle başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere, ülkenin birçok yerinden sipariş alıyoruz. Kurduğumuz internet sitesi ilçemizin tanıtımı açısından da önemli bir rol üstlenmiş oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ahlat taşı'na internet pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement