Ahlatlı Gençler Uyuşturucuya Karşı Birleşti - Son Dakika
Yerel

Ahlatlı Gençler Uyuşturucuya Karşı Birleşti

Ahlatlı Gençler Uyuşturucuya Karşı Birleşti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren AHGİYAD'nin girişimleriyle bir araya gelen Ahlatlı gençler, uyuşturucu kullanımına müzik ve tiyatro etkinliği ile karşı çıktı.

16.02.2015 15:33  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlatlı Genç Girişimciler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (AHGİYAD) girişimleriyle bir araya gelen Ahlatlı gençler, uyuşturucu kullanımına müzik ve tiyatro etkinliği ile karşı çıktı.

Ahlat YBO konferans salonunda düzenlenen etkinlik öncesinde madde bağımlılığı hakkında bilgilendirme yapan Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Sedat Bacanlı, madde bağımlılığının zararlarını anlattı. Komiser Bacanlı, madde bağımlısı olan kişilerde görülen davranış değişikliklerine değinerek, "Öncelikle uyuşturucu ile mücadele kapsamında tiyatro ve müzik etkinliği düzenleyen genç kardeşlerimize bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum. Madde kullanımı ve bağımlılık konularına değinmek istiyorum. Madde kullanımı deyince bağımlılık yapan maddelerin vücuda dahil edilmesi anlaşılmaktadır. Madde bağımlılığı ise belirli bir dozda alındığı zaman kişinin sinir sistemine etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozan, bağımlılık oluşturan, toplum içerisinde sosyal ve iktisadi çöküntüler meydana getiren maddelerin kullanımıdır. Bağımlı ise bu tip maddelere karşı aciziyet gösteren kişidir. Madde kullanımı sonrasında yaşanan duygu durumuna bilimsel ifadeyle 'Sahte İyi Oluş Hali' denir. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere bağımlılık yapan madde, insan beyni ve fizyolojisi üzerinde tamamen geçici, sanal ve sahte bir tatmin duygusu oluşturur. Ancak çok kısa bir süre sonra bu sahtelik, sanallık ve geçicilik yerini bağımlılık maddesinin ürünü olan karanlık bir dünyaya bırakır. Bu karanlık dünyanın kapıları kriz dönemiyle birlikte açılır. Kullanılan maddenin cinsine ve miktarına bağlı olarak bu kriz döneminde insan dayanılmaz eklem ağrıları, kramplar gibi anatomik ve fizyolojik rahatsızlıklar geçirir. Algı dengeleri altüst olur, üzerine düşen bir sigara külünü üstüne tırmanan bir hamamböceği gibi görmeye başlar. Sizi madde bağımlılığına alıştırmak isteyen kişi tanıdığınız bildiğiniz bir kişi olabileceği gibi ilk defa gördüğünüz bir şahısta olabilir, en yakın arkadaşınız olabilir veya yabancısı olduğunuz bir mahallede bir kahvehanede otururken yanınıza oturarak sizinle tanışma gayretinde olan bir kişi de uyuşturucu satıcısı olabilir. Unutmayınız ki, sizleri istemediğiniz şeyleri yaptırmaya zorlayan kişilere karşı kendinizi ortaya koyarak ve hayır diyerek diğer insanlardan saygı görebilirsiniz. Aksi takdirde kişiliğinizden ödün vererek sessiz kalmanız ve inisiyatifi başkalarına bırakmanız kaçınılmaz son olacaktır" dedi.

Etkinliği düzenleyen gençlerden Samet Şarkbülbülü ise, düzenlemiş oldukları etkinlik için desteklerini esirgemeyen Ahlat Kaymakamlığı, AHGİYAD ve bazı esnaflara teşekkür ettiklerini belirterek, "Ahlatlı gençlerden oluşan bir ekip kurduk. İlçemizde faaliyet gösteren AHGİYAD'a da üyelik için işlemlerimizi başlattık. Dernek üyeliğimizle birlikte bu tür etkinlikleri daha çok yapacağız. Her zaman uyuşturucuya karşı bir grup olacağız" dedi.

Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen "Uyuşturucu ile Mücadele" programına Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan Deveci, Ahlat Belediye Başkan Vekili Nail Uslu ve vatandaşlar katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlatlı Gençler Uyuşturucuya Karşı Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement