Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkan Adaylığına Tepkiler: Tereyağından Kıl Çeker Gibi - Son Dakika
Güncel

Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkan Adaylığına Tepkiler: Tereyağından Kıl Çeker Gibi

Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı son MYK toplantısında bulunan ya da bu tarihi ana tanıklık etmek için parti genel merkezine gelen AK Parti'nin kurmayları ve bakanlar, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adaylığını değerlendirdiler.

21.08.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı son MYK toplantısında bulunan ya da bu tarihi ana tanıklık etmek için parti genel merkezine gelen AK Parti'nin kurmayları ve bakanlar, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adaylığını değerlendirdiler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gazetecilerin sorularını yanıtlarken Davutoğlu isminin mazlum milletlere ve dünyaya hayırlı olmasını temenni ederek "Bekliyordum, biliyorduk diyebilirim. Sayın Davutoğlu ve Başbakanımız Erdoğan uzun yıllardır arkadaş. Aralarında bir farklılık yok. O bakımdan gayet uyumlu bir hükümet olacağını düşünüyorum" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, ise duygularını "Sayın Davutoğlu'nun genel başkan olarak önerilmesiyle partimiz daha da güçlendi. Güçlendiği için de daha çok doğruyu yapabilme kapasitesini inşallah yeni hükümetimizle birlikte ortaya koymuş olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çok uzun yıllardan beri arkadaşım" sözleriyle ifade etti.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin gazetecilerin toplantı ve sonuca ilişkin sorularını yanıtlarken, iktidar partilerinin genel başkan değişikliklerinin hep sancılı olduğunu, kendilerinin ise rahat bir şekilde genel başkan değişikliğini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yeni dönemin 12 yıl devam eden hizmet sürecinde olduğu gibi başarıyla devam edeceği inancında olduğunu kaydeden Şahin, "Aslında AK Parti Türkiye'nin en genç partilerinden biri, böylesine bir kurumsal yapıyı gerçekleştirmesi ve en zor dönemlerden bile adeta tereyağdan kıl çekercesine sıyrılarak emin adımlarla ilerlemesi takdir edilecek durumdur. Bundan en büyük pay hala genel başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a aittir" dedi. Erdoğan ile birlikte çalışan az çok tüm kadronun da başarılarda etkisi olduğunu belirten Şahin, "Bunun Sayın Davutoğlu döneminde devam etmesini dilediğini belirten Şahin, "Bu konuda inancım tamdır. Bizler arasında makam mevki kavgası olmamıştır, "sen ben gelecektim' kavgası olmamıştır. Hatta takdim edilmiştir Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı böyle olmuştur" dedi.

Şahin Davutoğlu'nun başarısı için çalışacaklarını bildirdi.

"Paralel yapı" ile mücadelenin nasıl süreceği sorusuna ise Şahin, "Hasasiyet göstermeye devam edeceğiz. Başka devletimiz yok, iç ve dış güvenliğini tehdit eden her unsur bizim kendileriyle mücadele edeceğimiz unsurdur, vatandaşlarımız da bunun farkında olduğunu görüyorum" karşılığını verdi.

Şahin bir başka soru üzerine, kendilerine söz verilmesinden ve uzun zaman almasından dolayı gelecek genel başkan seçimi kongresine yurtdışından fazla konuk çağrılmadığını bildirdi.

Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partinin bir cenahına yönelik sitemlerinin son parti toplantısında gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya, "Sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarıyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmadık. Sayın Cumhurbaşkanı basında çıkan haberlerle ilgili olarak böyle bir Sayın Davutoğlu'nun üzerinde bir mutabakat olduğu yönündeki görüşünü ifade etmiştir. Ama biz istişareler yaptık. Toplantıda Sayın Genel Başkanımız bu istişarelerin sonucunu bu bizimle paylaştı. O arada daha çok tercih edilen arkadaşımız Sayın Ahmet Davutoğlu oldu, karar da o şekilde teşekkül etti" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkan Adaylığına Tepkiler: Tereyağından Kıl Çeker Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement