Ahmet Demirer: Acımız Çok Büyük - Son Dakika
Güncel

Ahmet Demirer: Acımız Çok Büyük

Ahmet Demirer: Acımız Çok Büyük

Türk Harb-İş Soma faciası ile ilgili saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu.

15.05.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Harb-İş Sendikası üyeleri sabah saatlerinde işe giriş yapmadan önce Soma İlçesinde yaşanan maden faciası dolayısıyla saygı duruşunda bulundular, dua okudular. Harb-İş Sendika Şube Başkanı Ahmet Demirer basın açıklaması yaptı, işçiler 3 dakika iş başında iş durdurdu.

Tüm Türkiye Soma'daki maden faciası nedeniyle yasta. Tüm Türkiye madencilere ağlıyor. Türk-İş'e bağlı Türk Harb-İş Sendikası üyeleri de Soma'daki maden şehitleri için işe girmeden önce işyeri önünde saygı duruşunda bulundular, Soma'da hayatını kaybeden şehitler için dua okudular. İşçiler daha sonra 3 dakika işbaşında iş durdurdu. İşçiler 1 hafta boyunca ülke çapında her gün 3 dakika iş başında iş durdurmaya devam edecekler.

Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Demirer "Manisa Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan trafo patlaması sonucunda konfederasyonumuza bağlı Türkiye Maden İş Sendikası üyesi çalışanların şehit olması Türk-İş topluluğunda büyük bir acıya neden olmuştur. Türk-İş bu facianın sorumlularının bulunup hak ettikleri cezaları alana kadar konunun takipçisi olacak bu faciaya sessiz kalmayacaktır. İş sağlığı ve güvenliği kanununun yasalaşmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen iş güvenliği ile ilgili yeterli önlemlerin alınmaması faciaya dönüşen iş kazalarının hızını kesmiyor. Neredeyse hergün iş kazasında can kaybının yaşandığı ülkemizde, evine ekmek götürebilmek için mücadele veren emekçiler, sağlıksız ve güvencesiz çalışma ortamlarında felaketle karşı karşıya bırakılıyor. Felakete dönüşen iş cinayetlerinin ortadan kalkması için, iş sağlığı ve güvenliği yasasının tam anlamıyla hayata geçirildiği, iş yerlerinde gereken denetimlerin yapıldığı, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yerleştiği, taşeronlaşma ve güvencesiz çalıştırmaların olmadığı çalışma hayatı talebimizi yenilerken, Soma'da hayatını kaybeden tüm emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Demirer: Acımız Çok Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement