İTÜ'lü Deprem Uzamanı Önce Sevindirdi Sonra Korkuttu - Son Dakika
Güncel

İTÜ'lü Deprem Uzamanı Önce Sevindirdi Sonra Korkuttu

İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da yaşanan 4,2'lik depremin büyük depremin öncüsü olmadığını ancak bu büyüklükte depremlerin olacağını söyledi.

16.11.2015 20:34  Güncelleme: 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara'da meydana gelen 4.2'lik depremi değerlendiren İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, yaşanan depremin beklenen büyük İstanbul depreminin öncüsü olmadığını ancak bu gibi sarsıntıların yaşanmaya devam edeceğini "Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. Ne var ki ana deprem oluncaya dek Marmara'da bu ile bundan büyük gerginlik depremleri olacaktır." sözleriyle ifade etti.

"İSTANBUL KOLUNUN KESİM YERİ OLAN KÖŞEDE OLUŞTU"

İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, "16 Kasım 2015 Pazartesi 17.45'de Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde sağ atımlı bir deprem oluşmuştur. Depremin büyüklüğü 4,2, depremin odak derinliği 7,2 kilometre, granit katmanı içindedir. Tıpkı gelecek depremde beklenen derinlik" dedi. Depremin meydana geldiği konumu da açıklayan Ercan, "Depremin olduğu konum ise, KB-GD doğrultulu Adalar kolu ile Doğu-Batı doğrultulu İstanbul kolunun kesim yeri olan köşede oluştu. Depremin sığ olması, Eminönü ile Adalar'da güçlü duyulmasına neden oldu" diye konuştu.

"İSTANBUL DEPREMİ 6,3 İLE 6,7 ARASINDA OLACAKTIR"

İstanbul için beklenen depreme ilişkin açıklama yapan Ercan, "İstanbul kolunda beklenen ana deprem Küçükçekmece-Sivriada arasında 7 ile 10 kilometre derinde granit katmanı içinde, 6,3 ile 6,7 büyüklüğünde olacaktır" şeklinde konuştu.

"BU DEPREMLER OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Depremin öncü olmadığına dikkat çeken Ercan, "Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. O nedenle arkasından büyük bir deprem beklemiyorum. Marmara kolunun kırılabilmesi için 6 milyar giga tonluk bir güç toplanmış olması gerekir. Oysa Marmara, 1999 depreminden sonra aşırı boşaldığından yakın sürede büyük bir deprem beklemiyorum. Ne var ki, ana deprem oluncaya dek Marmara'da bu ile bundan büyük gerginlik depremleri olacaktır. İkircikli olduğum konu; önce Tekirdağ kolu mu yoksa İstanbul kolunun mu kırılacağı. Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz" dedi.

İTÜ\'lü Deprem Uzamanı Önce Sevindirdi Sonra Korkuttu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İTÜ'lü Deprem Uzamanı Önce Sevindirdi Sonra Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • HERKESİ SALAK Mİ SANDIN: AHMET METE IŞIKARA 2015 TE BEKLENEN BÜYÜK DEPREMİN OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ AMA KENDİ DEPREMİ OLDU VEFAAT ETTI.. MADEM BİR ALLAH VAR O HALDE O NEDERSE O OLUR 8 47 Yanıtla
  • ironmask35: Zamansız çalışan çiftler vardır hocam ondandir...adamlar borç ödeyeceğiz diye gece çalışıyor. çocuklar gelmeden....demişlerdir hocam.bide bu yönüyle baksak konuya ?? 12 7 Yanıtla
  • 8.0 siddet: TEHLİKE LI HAT YA ISTANBUL MERKEZDEN KIRILACAK...YA DA TEKIRDAG CANAKKALE SAROZ BOYUNCA KIRILACAK...ALLAH ISTANBULDA TEKIRDAG BURSA CANAKKALE GIBI YERLERDE YASAYANLARA SABIR VERSIN... 13 0 Yanıtla Tekirdagli: Tekirdağ da da mi olacak 0 0
  • hoca efendü: namaz yabana komaz kıl beşi kurtar başı 10 3 Yanıtla
  • Memnunsuz: Her şeyi bilen adamlar.. Her depremden sonra mantar gibi biten adamlar.. İyice antipatik adamlar.. Piffff.. 3 8 Yanıtla
  • HAYDAROĞLU: BEN DEPREMİ KOCAELİ,SEYMENDE YAŞADIM, 5 KATLI 25 BLOK BINANIN ILK IKISINI YAHUDİ MÜTAHIT YAPMIŞTI, PAHALI BİNA YAPIYOR DİYE ONU KOVUP YERINE BIZIM TRABZONLU MÜTAHIT ALDILAR, KALAN 23 BLOKU TRABZONLU BITIRDI.DEBREMDE YAHUDININ YAPTIGI IKI BINANIN HARICINDEKILER YERLE BIR OLDU. COLUK COCUGUMLA ONUN YAPTIĞI BINADA SAĞSALIM HAYATTAYIZ VE ONA MALZEMEDEN CALMADIĞI İÇIN MINNETARIZ.DEMEKKİ NEYMİŞ ÖNCE BİNAYI KİM YAPMIŞ İYİ İNCELEMEK LAZIMMIŞ. 8 2 Yanıtla Bir durusf: sana bir tek durust mutahit o var zannetiren nedir? 2 1 HAYDAROĞLU : Bir durust, izmit gölcük depreminde yikilan binalar adeta kum yiğinini andiriyordu.demir denen şeyin tek hayali vardi binalarda. Biz müslümanliği,beş vakit namaz bir ay orucla ibaret saniyoruz asil önemli olanlari para uğruna unutuyoruz ne yazikki. Sağlikla kal. 3 0
  • Onur nur: Lan salak mevzu deprem sen hngi gezegendesin!!!! 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement