Cübbeli Ahmet'e 'Dini Değerlere Hakaret'ten Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Cübbeli Ahmet'e 'Dini Değerlere Hakaret'ten Soruşturma

"Cübbeli Ahmet Hoca" hakkında "dini değerlere hakaret" ve "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

31.03.2016 12:51  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta, "dini değerlere hakaret" ve "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

'DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMAK'TAN SUÇ DUYURUSU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran avukat Rasim Kubilay Ünlü, Ahmet Mahmut Ünlü ile Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık hakkında, "Şifa Ayetleri" kitabında yer alan ifadeler nedeniyle "dini değerlere hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

"SUÇA KONU BÖLÜMLE İLGİLİ HADİS YOK"

Şikayet dilekçesinde, "Müslümanlar için kutsallığı tartışma konusu dahi olmayan surelerin, ayetlerin ve Allah'ın isimlerinin, hiçbir dini altyapısı olmayan, uydurma-üfürme yöntemlere alet edilmesinin, halk arasında belirli bir popülaritesi ve güveni olan şahıslar tarafınca telkin edilmesinin, İslam'a, Müslümanlara ve Allah'a hakaret olduğunu ve suça konu bölümle ilgili olarak herhangi bir hadisin olmadığı" ifadelerine yer verildi.

'KİTAP YASAKLANSIN VE TOPLATILSIN' TALEBİ

Avukat Ünlü, infiale neden olabileceğini savunduğu ifadeler nedeniyle kitabın satışının yasaklanmasını ve toplatılmasını talep etti.

İFADEYE ÇAĞRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kitabın basıldığı yayınevinin İstanbul'da olması nedeniyle dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurusuna ilişkin soruşturma başlatarak, Ünlü'yü ifade için Bakırköy Adliyesine çağırdı.

"CİNSEL BİLGİLERİ BEN YAZMADIM, ALINTI YAPTIM"

Bu kapsamda, Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'a ifade veren Ahmet Mahmut Ünlü, "Şifa Ayetleri" kitabını kendisinin yazdığını ancak şikayet edilen cinsel konulara ilişkin bilgilerin kendisi tarafından yazılmadığını söyledi.

Ünlü, kendisinin söz konusu bölümleri alıntı yaptığını aktararak, "Kitabımın 7. ve 8. sayfalarında Fatiku'r-ratk Ratikı'l-fetk son eserinin bir bölümünden alıntı yapılmıştır. Ben Arapçadan tercüme ederek, oradan yazılı olarak yorum katmadan naklettim. Belirttiğim gibi bu konuda alıntı yaptığımı, kitabımın 7, 8. sayfalarında belirttim. Okuyan kişiler, bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Benim de kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini, hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir." ifadelerini kullandı.

"AMAÇ KÖTÜ NİYETLİ"

Amacının kesinlikle dini değerleri incitmek olmadığını söyleyen Ünlü, şunları kaydetti:

"Esasen Kur'an-ı Kerim'de İsra süresinde bu konuda ayetler vardır. İnsanlar bu ayetleri şifa görmek istedikleri olaya göre okuyabilirler. Kur'an-ı Kerim'deki ayetler, ayaklar için, baş için, eller için nasıl okunabilirse insanın diğer uzuvları için de okunabilir. Kaldı ki kitapta tüm uzuvlara ilişkin sözler varken, sadece 2 sayfasını alıp sanki cinsel içerikli bir konuda öneride bulunuyormuşum gibi lanse edilmesi kötü niyetli bir davranıştır. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum."

DİYANETTEN DE GÖRÜŞ ALDI

Avukat Rasim Kubilay Ünlü ise konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığından aldığını belirttiği " Kuran-ı Kerim'deki bazı surelerin, ayetlerin veya Allah'ın isimlerinin suya okunması ve bu suyun tedavide kullanılmasına yönelik dile getirilen tertip ve yöntemlerin sahih kaynaklarımızda bir dayanağı olmadığı gibi Kuran ve sünnette bu tertip ve uygulamaların doğruluğunu gösteren bir bilgi de bulunmamaktadır" şeklindeki görüşü savcılığa sundu.

Cübbeli Ahmet\'e \'Dini Değerlere Hakaret\'ten Soruşturma
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cübbeli Ahmet'e 'Dini Değerlere Hakaret'ten Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • GLIROVSKI: PISLIK SAHTE MUSLUMAN...BU ADAMA INANMAYIN 24 26 Yanıtla
  • hakikatler: duayı suya okuyup şifa beklemektense direk ALLAH a dua etmek daha akılcı değilmi 42 7 Yanıtla
  • corumlu: degerli hocamiz imtihan dunyasi sizin bize ogrettiginiz sabir ve bu da gecer..allah basimizdan sizi ve sizin ibi alimleri esik etmesin..dualarimiz sizinle..ne mutlu size allah bu imtihanla derecenizi yukseltecek..selamun aleykum.allah emanet ol nur yuzlu insan. 15 22 Yanıtla
  • ekrem murat: siz cübbeLi hocayLa uğraşacağınıza gidip üLkeyi böLmek isteyen sahte hocaLarı mahkemeye çıkarın.. 20 13 Yanıtla
  • KELAM: SİTEYİ CÜBBELİNİN MÜRİDLERİ BASTI..EE NE DEMİŞLER ŞEYH UÇMAZ, MÜRİTLERİ UÇURUR.. 17 14 Yanıtla Defne: Sende biraz uçma 4 2
  • Semazen: Yobazın teki bu sahtekar 14 16 Yanıtla
  • ghhh: Yeter karaladınız hocayı be : adam dini değerlere hakaret eder mi. kuran ve sünnete aykırı olan şeylere hakaret eder ancak 22 7 Yanıtla
  • irtem: Bu embesil Yalancinin biri 14 13 Yanıtla
  • Yusuf: Hoca turkiyede sayılı insanlardandir Allah razı olsun onu eleştiren arkadaşlar anlininz kackere secdeye deydiki eleştiri yapıyorsunuz 13 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement