Ahmet Reyiz Yılmaz: "Ege'ye Dikkat Edelim Misilleme Yunandan Gelebilir" - Son Dakika
Politika

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Ege'ye Dikkat Edelim Misilleme Yunandan Gelebilir"

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Ege\'ye Dikkat Edelim Misilleme Yunandan Gelebilir"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Yunanistan, Rusya’nın tarihi partneridir.

25.11.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, " Yunanistan, Rusya'nın tarihi partneridir. Ege'ye dikkat edelim misilleme Yunandan gelebilir" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Ege'ye dikkat edelim misilleme Yunandan gelebilir. Yunanistan, Rusya'nın tarihi partneridir. Büyük ihtimal Rusya, Yunanistan'ı Türklere karşı kullanacaktır. İstesek de istemesek de 3. Dünya Savaşının aktörü olduk. Türkiye Rus uçağını düşürmekle bir cephe açmıştır. Bu cephede Yunan ve Ermeniler rol alacaktır. Galiba dostu düşmanı tanıma zamanı bir kez daha gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"HALEP DERHAL ALINMALIDIR"

"Türkmen nüfusun Suriye de yoğun olduğu bölgeler de Türk askeri yer alıp mevzilenmelidir" diyen Yılmaz, "Özellikle Akdeniz çıkışı tutulmalıdır. Halep alınarak özerk ve Türkiye ye bağlı bir Türkmen hattı kurulmalıdır. Irak'ta yapılan hatalar burada yapılmamalı. Biz isteyelim istemeyelim AK Parti iktidarı bizi bir dünya savaşının içine sokmuştur. Önümüzde ağır bir dönem var. Türkiye çevresi kuşatılmış durumda. Amerika ve Batı yalnızca petrole bağlı çıkar peşinde. Bu durum Türkiye'yi yalnız bir şekil de savaşın ortasına çekmiştir" ifadesini kullandı. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esat bizim sorunumuz değildi. Birden ve aniden Erdoğan'ın kişisel tutumu ile Esad Türkiye'nin sorunu haline geldi. Böyle bir zaman da İsrail ile ilişkiler de bozuldu. Bu stratejik bir hataydı. Bu savaş İsrail'in de savaşıdır. Türk İsrail ilişkileri bu çerçevede yeniden dizayn edilmek zorundadır." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Ege'ye Dikkat Edelim Misilleme Yunandan Gelebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement