Ahmet Şahbaz'ın Tahliye Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Ahmet Şahbaz'ın Tahliye Edilmesi

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne yol açan polis memuru Ahmet Şahbaz'ın avukatı Uğur Ceylan, müvekkilinin tahliyesinin doğru bir karar ve hukukun gereği olduğunu savundu.

04.09.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne yol açan polis memuru Ahmet Şahbaz'ın avukatı Uğur Ceylan, müvekkilinin tahliyesinin doğru bir karar ve hukukun gereği olduğunu savundu.

Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin dosyaya bakması için Aksaray Ağır Ceza Mahkemesini görevlendirdiğini anımsatarak, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dün gerçekleştirilen duruşmada dosyanın, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesine nakline ve Şahbaz'ın tahliyesine karar verildiğini bildirdi.

Ceylan, "Tahliye kararı doğru bir karar olup, hukukun gereğidir ancak geç kalmış bir karardır. Mahkeme tarafından hukuka aykırı ve yanlış verilen tutuklama kararı kaldırılmıştır. Zira söz konusu tutuklama kararı, mahkeme baskı altına alınarak hukuka aykırı verilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin yanlış ve hukuka aykırı tutuklama kararından vazgeçerek, hatasını düzelttiğini savunan Ceylan, şunları kaydetti:

"Bu durum tutuklama kararının hukuka ve yasalara göre verilmediğini, şiddet eylemleri neticesinde baskı altında verildiğini göstermektedir. Bundan sonra davanın görüleceği Aksaray Ağır Ceza Mahkemesince hukuka uygun karar verileceği, hiçbir kasıt ve kusuru olmayan, suçsuzluğu görüntüler ve bilirkişi raporlarıyla sabit müvekkilin eyleminin meşru müdafaa sınırları içinde olduğuna karar verileceği, meşru müdafaada sınırın kasıt olmaksızın aşıldığı değerlendirilirse dahi TCK 27/2 maddesinde ifade bulan sınırın aşılmasının mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan meydana gelmesi durumunun oluşması dolayısıyla müvekkile ceza verilmeyeceğinin hukukun bir gereği olduğunu belirtmek istiyorum."

Ahmet Şahbaz\'ın Tahliye Edilmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Şahbaz'ın Tahliye Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement