Cezaevi Cinayetinin 6'ncı Zanlısı Çete Lideri - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Cinayetinin 6'ncı Zanlısı Çete Lideri

Cezaevi Cinayetinin 6\'ncı Zanlısı Çete Lideri

Özgecan Aslan'ın katilini öldüren Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6'ncı kişinin çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.

13.04.2016 13:53  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucu adliyeye sevk edilen 6'ncı ismin çete lideri Ahmet Tekin olduğu ortaya çıktı.

AYNI KOĞUŞTA KALIYORLARDI

Özgecan Aslan'ın katilinin katil zanlısı Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6'ncı kişinin ise Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000'li yılların başında Ege Bölgesi'nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek-senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.

'ULUSAL ÇETE' RAPORUNDA İSMİ GEÇİYOR

O dönem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Ulusal Çete' raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli 'Anafor' operasyonda Kuşadası'ndaki villasında yakalanmıştı.

70 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Yargılandığı İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce suç örgütü kurmak ve yönetmekten toplam 70 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

14 AY ÖNCE ADANA'YA GÖNDERİLDİ

İzmir ve Buca cezaevlerinde yatan Ahmet Tekin Baykal'ın 14 ay önce İzmir'den Adana'ya nakledilmiş, cinayetten mahkum Gültekin Alan ile aynı koğuşta kaldığı belirtildi.

'ALTIN TABANCALI BABA'

2008 yılında Kuşadası'ndaki çiftliğine Sikorsky helikopterle baskın yapılan İzmirli çete lideri Ahmet Tekin Baykal hakkında 510 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Baykal, altın işlemeli tabancası nedeniyle 'Altın tabancalı kabadayı' olarak tanınıyor. Ahmet Tekin Baykal ve adamlarıyla ilgili olarak zorla çek senet tahsilatı, yağma, adam kaldırma ve işyeri kurşunlama olaylarıyla ilgili şikayetler üzerine 2008'de yapılan Anafor operasyonuyla çökertilen İzmirli çete için rekor cezalar istenmişti.

ÇİFTLİĞE BASKIN YAPILDI

Polis, çete liderini Çeşme'de lüks bir otelde sevgilisi M.K. ile birlikte yakalamıştı. Baykal'ın Kuşadası'ndaki ormanlık alanda bulunan ve kale gibi korunan çiftliğinde arama yapan ekipler, baskın sırasında kaçmak için açılan tüneller, çek ve senetlerini ödemeyenlere işkence yapılan odalar, çok sayıda silah ve çok yüksek miktarda usulsüz şekilde elde edilen TL, döviz ele geçirmişti. Eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 5'i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, el bombaları, çelik yelek, telsizler, çok sayıda mermi ve evrak bulunmuştu.

## 8353374##
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Cinayetinin 6'ncı Zanlısı Çete Lideri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ali kayar: KİMDİR NE KABADAYISI İZMİRDE PAVYONLARI OLAN BİR ADAM .EYER ÇOK KABADAYILAR İSE NURİ ERGİN GİBİ YAPTIKALRI SUÇLARI KABUL ETSİNLER 12 2 Yanıtla
  • Cimen: Ödül almalilar ceza değil iyi yapmışlar 1 1 Yanıtla

Advertisement