Ahmet Türk: Alacak Verecek Meselesi Değil - Son Dakika
Güncel

Ahmet Türk: Alacak Verecek Meselesi Değil

Ahmet Türk: Alacak Verecek Meselesi Değil

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'ye yapılan silahlı saldırıyla ilgili Kızıltepe Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

12.04.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'ye yapılan silahlı saldırıyla ilgili Kızıltepe Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Partililerin de katıldığı açıklamada Türk, "Partimiz, siyasetimiz halkımızın demokratik özgür geleceği için çalışmalarını çabalarını sürdürüyor. ve burada bütün arkadaşlarımız partimizin mensupları, meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız inançları doğrultusunda bir siyaset gerçekleştiriyor. Halkımızın özgür geleceği için bunu yapıyor. Ama zaman zaman bu olumsuz olaylarla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'nin de bir saldırıya maruz kaldığını belirten Türk, şunları söyledi:

"Bende bu saldırıyı nefretle kınıyorum lanetliyorum. Elbette ki bu siyasi parti Kürt halkının özgür geleceğini oluşturmaya yönelik çalışmalarını yapacak. Ancak bunu anlamayan bazı kesimler gerçekten partimize karşı asla ve asla kullanmayacağı yöntemlerle yaklaşmak istiyor. Tabi ki partimiz bu anlayışları da mahkum edecek, buna yürekten inanıyorum. Tabi ki bizim meselemiz sorunları kendi anlayışımız içinde çözmektir. Siyasetimizin bize emrettiği de budur. Bu nedenle biz bu konudaki olanları gelişenleri nedenlerini ciddi bir şekilde araştırıyoruz. Bu konudaki araştırmalarımızın sonunda elbette ki kamu oyumuz her türlü bilgiye sahip olacaklardır. Ancak zaman zaman fısıltı şeklinde yaygınlaşan haberler doğru değildir. Bir alacak verecek meselesi değildir. Bundan eminiz, bu konuda hiçbir kuşkumuz yok. Tabi ki başta söylediğim gibi gördüğümüz, bildiğimiz anladığımız bazı şeyler var ama bunu bütün detaylarıyla araştırılması incelenmesini istiyoruz. Daha öncede yine Artuklu belediye başkanımız arkadaşımız Emin Irmak'ta bir saldırıya maruz kaldı. Ancak bunu herkes bilmesi gerekir ki, belediyelerimize, başkanlarımıza, meclis üyelerimize saldırmanın da kolay olmadığını görmeleri lazım. Halka her şeyini vermiş, halkın özgür geleceği için çabalayan insanları hedef haline getirmek, hedef seçmek gerçekten ne ahlakidir ne etiktir ne de kimsenin gücü yeter bunu ifade etmek istiyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Türk: Alacak Verecek Meselesi Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement