Ahmet Türk, Zaferini Mardinliler ile Birlikte Kutladı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Türk, Zaferini Mardinliler ile Birlikte Kutladı

Ahmet Türk, Zaferini Mardinliler ile Birlikte Kutladı

Mardin'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen bağımsız aday Ahmet Türk, seçim zaferini Mardinlilerle birlikte kutladı.

31.03.2014 20:32  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin merkez Artuklu, 8 ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süryani asıllı Februniye Akyol ile birlikte Karayolları Parkı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in farklı dil ve inançlardan insanları barındırdığını belirterek, halkları kucaklayacak bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını söyledi. Çoğulcu ve demokratik bir anlayışla halka hizmet edeceklerini ifade eden Türk, seçim döneminde verdikleri sözleri, hazırladıkları projeleri uygulayacaklarını, bu projelerin ışığında bütün halkları da kucaklayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Kadim kent Mardin Halkı, gerçekten de mücadelemize sahip çıktı, sizi kutluyorum ve bundan sonraki başarılarınızın devamını diliyorum. Biliyorum bu inancı, bu heyecanı, bu coşkuyla, mücadelemize selamlarımızı gönderiyorum. Bugün Kürdüyle, Arabıyla, Süryanisi, Mıhalemisi ile Türküyle birlikte ortak mücadelemizi geliştireceğiz. Biz zaten halkların kardeşliğini hep savunduk, bundan sonrada Arap'ı Kürt'ün üstünde görmeyiz, Kürt'ü Süryani'nin üzerinde görmeyeceğiz. Bütün halklarımızı kucaklayacağız ve burada demokratik halkların kardeşliğini inşa edeceğiz. Bütün gücümüzle, bütün birikimimizle ve bütün aklımızla halkımıza hizmet etmek için çalışacağız. Halkımızla birlikte kararlarımızı oluşturacağız ve burada demokratik çoğulcu ve katılımcı bir anlayışı gerçekleştireceğiz. Seçim döneminde ne söylediysek hepsini gerçekleştireceğiz, size söz veriyoruz bizim tek amacımız halkımıza hizmettir ve sizin hizmetkarınız olmaktır."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Februniye Akyol ise, "Bizi buraya siz layık gördünüz, sizlere teşekkür ediyorum ve Mardin'in tüm halklarına; Türkler'e, Süryaniler'e Araplar'a, Ermeniler'e, Ezidiler'e ve Aleviler'e tüm halklara söz veriyorum; bu güveninizi boşa çıkarmayacağız. Ben ve arkadaşlarım sizlere layık olmak için caba harcayacağız ve sizlere hizmet edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahmet Türk, Zaferini Mardinliler ile Birlikte Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement