Ahrar-u Şam Yeni Liderini Seçti - Son Dakika
Güncel

Ahrar-u Şam Yeni Liderini Seçti

Ahrar-u Şam Yeni Liderini Seçti

İdlib'de düzenlenen saldırıda lideri ve önemli komutanları öldürülen Suriye'deki muhalif gruplardan Ahrar-u Şam, Hasan Şeyh Ebu Cabir'i yeni lider olarak atadı.

10.09.2014 13:55  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grup tarafından yapılan açıklamada, Ahrar-u Şam Hareketi'nin yeni askeri kanat sorumluluğuna ise Ebu Salih Tahhan'ın getirildiği bildirildi.

Hareketin açıklamasını okuyan sözcü, Ahrar-ı Şam Hareketi'nin Esed rejimine karşı mücadeleye devam edeceğini ve liderlerinin öldürülmesinin kendilerini daha da azimli hale getirdiğini ifade etti.

Ahrar-u Şam açıklamasında, 'ihanet içindeki örgüt' ifadesiyle IŞİD'i de eleştirdi ve onlara karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Suriye'deki en büyük silahlı gruplardan Ahrar-u Şam'ın lideri Hasan Abbud İdlib'de bombalı araçla düzenlenen saldırıda öldü. Ahrar-u Şam'ın üst düzey birçok komutanı da aynı saldırıda hayatını kaybetti.

Suriye'de en güçlü silahlı muhalif gruplardan Ahrar-u Şam'ın liderlerinin kuzeydeki İdlib kentinde yaptığı toplantıya bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Ahrar-u Şam'ın lideri Hasan Abbud da dahil en az 45 kişi hayatını kaybetti. Ahrar-u Şam'ın ikinci lideri ve askeri kanattan sorumlu Ebu Talha, operasyon sorumlusu Ebu Eymen Ahrar-u Şam'ın İslami Cephe'deki şura üyesi Muhammed Şami de öldü. Al Jazeera'ye bilgi veren yerel kaynaklar, bombalı aracın İdlib'de Ahrar-u Şam'ın liderlerinin toplantı yaptığı yerleşkede infilak ettirildiğini söyledi. Aynı kaynaklar toplantıda Ahrar-u Şam'ın üst düzey 50 savaşçısının hazır bulunduğu bilgisi verdi.

Ahrar-u Şam'dan kaynakların Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada patlayıcıların içinde kimyasal maddelere rastlandığı iddia etti.

20 bin savaşçıları var

Yaklaşık 20 bin silahlı muhaliften oluşan Ahrar-u Şam, İdlib, Hama ve Halep'te çok güçlü. Grup aslında Suriye'de ayaklanmanın başladığı 15 Mart 2011'den daha önce, Mısır'da Mübarek'in devrildiği devrimden etkilenerek kuruldu.

Suriye'de 2013 sonunda oluşturulan İslami Cephe içindeki en geniş selefi grup olma özelliğini taşıyor ve insani yardım ofisleri bulunuyor.

Grup, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'e bağlı Şebbiha milisleri tarafından kaçırılan NBC Televizyonu'nun muhabiri Richard Engel'i kurtardıkları operasyonun ardından ismini duyurdu. Aralık 2012'de 11 farklı silahlı grubu aynı çatı altında birleştiren İslami Cephe'e katıldılar. Kasım 2013'ten itibaren IŞİD'le aralarında çatışmalar başladı. IŞİD, Ahrar-u Şam'ın komutanının kafasını kesti. IŞİD daha sonra Ahrar-u Şam komutanını 'Iraklı bir Şii' zannettiklerini iddia etti.

Suriye Devrim Liderlik Konseyi yaptığı açıklamada mücadelelerinin artarak devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Ahrar-u Şam Yeni Liderini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement