AİBÜ 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

AİBÜ 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı

AİBÜ 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı, İzzet Baysal Kültür Merkezinde düzenlenen törenle başladı.

14.10.2014 14:23  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2014-2015 Akademik Yılı, İzzet Baysal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Törene, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile mütevelli heyeti üyeleri, il müdürleri, rektör yardımcıları, hayırsever iş adamları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, tamamlanmış projeler ile bu yıl içinde yapılan çalışmalar ve ilimizin ekonomik ve kültürel yapısını geliştirmeye yönelik hizmetlerimiz ve yatırımlarımız hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Rektör Coşkun, "Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin ihalesi yapılmış ve inşaatı başlatılmıştır. Kütüphane binası için ödenek temin edilmesi halinde gelecek yıl yeni kütüphanemizin inşaatına başlanacaktır. Gelecek yıl için üniversitemiz kampüsüne 2 adet kapalı futbol sahası ile 2 adet basketbol ve voleybol sahaları yapılması planlanmaktadır. Rektörlük ek bina yapımı için çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca Eğitim Fakültemiz ve Sağlık YO'muz için ek bina yapım çalışmaları başlatılmıştır. Gelecek yıl Üniversitemize ilave 2 bin 500 tonluk su deposu yapılması planlanmaktadır. Gelecek yıllarda Bolu'nun tarihi, kültürü, sanatı, sanayisi, tarımı vb. için akademik toplantılar düzenlenmeye devam edilecektir. Ağaçlandırma çalışmalarına gerek bu yıl gerekse önümüzdeki yıllarda önem verilecektir" şeklinde konuştu.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise, bugün yaşanan bazı acı olayların geçmişte de yaşandığına ve tüm bunların bir gün muhakkak sona ereceğine dikkat çekerek, öğrencilere seslendi ve "Şundan emin olsunlar, derslerinden başka bir şey düşünmesinler. Birbirlerini sevmeyi, kardeşliği düşünsünler, derslerini düşünsünler. Araştırma ve çalışma yapabilecekleri çok güzel bir üniversitedeler. Bunun dışında başka bir korkuları veya endişeleri olmasın. Dolayısıyla gençlerimize şunu söylemek istiyorum. İçinde yaşadıkları bu millete inansınlar, devletimize inansınlar, devletimiz hakikaten büyük bir devlet" ifadelerini kullandı. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AİBÜ 2014-2015 Akademik Yılı Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement