Aibü'de 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Aibü'de 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni yapıldı.

22.07.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni yapıldı.

Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen ve 3 bin 640 öğrencinin mezun olduğu törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, AİBÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğretim üyelerinin piyano ve keman eşliğindeki dinletisi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, son yıllarda hemen her alanda büyük gelişmeler gösteren ve bu yolda önemli mesafeler alan Türkiye'de, devlete ve millete yönelik olarak çeşitli adlar altında yapılan insanlık dışı terör saldırılarına şahit olunduğuna dikkat çekerek, "Son olarak Suruç'ta 32 vatandaşımızın ölümüne ve ayrıca güvenlik görevlilerimizin şehit olmasına neden olan bu insanlık dışı olaylardan duyduğumuz büyük üzüntüyü ifade ederek, ölenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" diye konuştu.

-AİBÜ, en çok tercih edilen 10 üniversite içinde

Üniversite hakkında bilgiler veren Coşkun, "Kuruluşundan günümüze üniversitemiz her alanda büyümekte, eğitim-öğretim ve bilimsel alanda başarı grafiğini hızla yükseltmekte. Üniversitemiz, bu yıl devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen 10 üniversiteden biri olmuştur. TÜBİTAK ULAKBİM CABİM bünyesinde yürütülen bibliyometrik çalışmalar kapsamında üniversitemiz, Türkiye'de en çok bilimsel yayın yapan ilk 50 üniversite arasında 44'üncü sırada, yani 193 üniversite arasında yüzde 23'te yer almıştır" ifadelerini kullandı.

Rektör Coşkun, AİBÜ'nün, "ODTÜ URAP 2015" araştırması sonuçlarına göre bilimsel çalışmaları ve eğitim-öğretim kalitesiyle Türkiye'deki 103 üniversite arasında eğitim alanında 7'nci, beşeri bilimler alanında 15'inci, çevre bilimleri alanında 24'üncü, iktisat alanında 26'ncı ve felsefe ve dini çalışmalar alanında ise 28'inci sırada yer aldığını bildirdi.

Hayri Coşkun, bu başarılarından dolayı akademik personele ve öğrencilere teşekkür ederek, "Başarı grafiği hızla yükselen üniversitemiz, ülkemiz eğitilmiş insan gücünün artırılmasına da büyük katkılar vermekte. Bu yıl vereceğimiz 3 bin 640 mezunla birlikte, şimdiye kadar üniversitemizden mezun olanların sayısı 55 bin 421'e ulaşmış olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından AİBÜ'yü birincilikle bitiren Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisi Özgür Varlık, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı.

Daha sonra üniversiteyi dereceyle bitiren diğer öğrencilere Bolu Valisi Aydın Baruş, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından ödülleri takdim edildi.

Öğrencilere, AİBÜ tarafından derece sertifikalarının yanı sıra mezuniyet plaketi, İzzet Baysal Vakfınca ise 6 adet Cumhuriyet altını ve 6 adet yarım altın hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aibü'de 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement