Aibü'de Gıda Konferansı - Son Dakika
Yerel

Aibü'de Gıda Konferansı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bolu Rotary Kulübü işbirliğiyle gıda konferansı düzenlendi.

31.03.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bolu Rotary Kulübü işbirliğiyle gıda konferansı düzenlendi.

AİBÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Çakır, yaptığı konuşmada, satış aşamasındaki gıda güvenliği konusuna değindi.

Çakır, gıdalardaki katkı maddelerinin toplumda farklı algılara yol açtığını ifade ederek, "Katkı maddesi olan gıdanın sağlıklı gıda olmadığı yönünde maalesef yaygın bir kanı var. Gıda katkı maddeleri, izin verilen dozlarda, gıda katkı maddelerinin işlem yardımcısı olarak veya gıdanın muhafazasında ya da ürüne dönüştürülmesinde birçok testten sonra kullanılır. Günümüzde izin verilen dozlarda işlem yardımcısı olarak kullanıldığında herhangi bir sakınca yoktur" şeklinde konuştu.

Karaköy Güllüoğlu'nun sahibi Nadir Güllü ise her zaman gelenekselliği, bilimle birleştirerek baklava ürettiklerini belirterek, "Çıraklığını yapmadığınız işin ustası olamazsınız" dedi.

İşletmenin Ar-Ge çalışmaları hakkında da bilgi veren Güllü, diyabet ve çölyak hastaları için Türkiye'de ilk kez baklava üretimi yaptığını kaydederek, sevilen ve güven duyulan bir marka olabilmek için üretilen ürüne önce kendisinin inandığını, sonra müşteriyi ikna ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. İbrahim Çakır ve Nadir Güllü'ye, Bolu Rotary Kulübü Başkanı Enver Günay tarafından teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra öğrencilere ve konuklara, baklava ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aibü'de Gıda Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement