Aibü'de "Öğrenci Kültürel Gelişim" Programı - Son Dakika
Kültür Sanat

Aibü'de "Öğrenci Kültürel Gelişim" Programı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü tarafından 2 yıldır aralıksız olarak düzenlenen "Öğrenci Kültürel Gelişim Programı" sayesinde üniversite öğrencileri, Türk tarihi ve kültürü ile ilgili merak ettiklerini öğrenme imkanı buldu.

18.04.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü tarafından 2 yıldır aralıksız olarak düzenlenen "Öğrenci Kültürel Gelişim Programı" sayesinde üniversite öğrencileri, Türk tarihi ve kültürü ile ilgili merak ettiklerini öğrenme imkanı buldu.

AA muhabirinin AİBÜ Rektörlüğünden aldığı bilgiye göre, üniversitenin basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü koordinatörlüğünde 2014 bahar döneminden bu yana her hafta pazartesi günü düzenlenen program sayesinde üniversite öğrencileri kendi alanları dışındaki konular hakkında bilgi edinme fırsatına sahip oldu.

Program çerçevesinde kendilerine tavsiye edilen kaynaklardan, Türk tarihi ve kültürü konularında araştırma yapan gönüllü öğrenciler, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'un da katıldığı panel, söyleşi ve konferanslarda bu bilgilerini diğer öğrencilerle paylaşma imkanı buluyor.

Her hafta farklı bir konu üzerinde araştırma yapma fırsatı yakalayan üniversite öğrencileri, bu program kapsamında onlarca kitap hakkında bilgi sahibi oluyor.

Öğrenciler, kadim Türk medeniyetinin ve kültürünün topluma kazandırdıklarını, Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği münevverleri, onların çağları aşan düşüncelerini ve bilime yaptıkları katkıları ile yüzyıllar önce yaşamış bu isimlerin sahip oldukları idrak ve ufuk kanallarını keşfederek, fert, toplum ve kurumlar bazında günümüzdeki yansımasını analiz etmek amacıyla başlatılan program kapsamında başta sosyal bilimlerde eğitim gören öğrenciler olmak üzere, tıp ve mühendislik gibi bölümlerde okuyan öğrencilerde bu bilgilerden yararlanma fırsatı buluyor.

AİBÜ yetkilileri, program çerçevesinde gerçekleşen etkinliklere farklı bölümlerden 2015 yılında 640, 2016 yılında ise henüz eğitim döneminin ortalarında olunmasına rağmen 750 öğrencinin katıldığını yıl sonunda bu sayının bine ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Program kapsamında, salon etkinliklerinin yanı sıra kültürel geziler de düzenlediklerini kaydeden yetkililer, her dönem "Öğrenci Kültürel Gelişim" programına yoğun bir şekilde katılım sağlayan bazı öğrencileri, Bursa, Çanakkale ve Kütahya gibi illere götürerek, konferans, söyleşi ve panellerde edindikleri bilgileri burada yaşama imkanı sağladıklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aibü'de 'Öğrenci Kültürel Gelişim' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement