Aibü'de Yabancı Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Aibü'de Yabancı Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci

Aibü\'de Yabancı Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören 18 yabancı öğrenci, mezun oldu.

27.06.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören 18 yabancı öğrenci, mezun oldu.

İzzet Baysal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit Karatay ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Öztürk, burada yaptığı konuşmada, yabancı öğrencilerin dünya kültürünü AİBÜ'ye taşıdığını belirterek, "Her biriniz farklı bir kültürün temsilcisisiniz. Bize hem kendi kültürünüzü getirmiş oldunuz, hem de bizim kültürümüzü birer elçi olarak dünyanın her yerine taşıyacaksınız" diye konuştu.

Yabancı öğrencilerin hissettiği duyguları anladığını vurgulayan Öztürk, "Gerçekten ülkenizden ve evinizden uzakta eğitim almak ve bu eğitimi tamamlamak fedakarlık isteyen zor bir iştir ama sizleri şanslı olarak görüyorum. Çünkü değerli hocalarımız, sizlere hem nitelikli bir eğitim, hem de sıcak bir yuva sunuyorlar" ifadesini kullandı.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit Karatay ise Türkçe'yi ve Türk kültürünü bilen gençler yetiştirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

"Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın" diyen Karatay, Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan, Afganistan, Moldova, Gana, Gine, Gambiya, Mozambik, Tunus, Maldivler, Ruanda, Bangladeş, Endonezya, Madagaskar ve Gine Bissau Cumhuriyeti'nden gelen öğrencilerin, bir yıl boyunca eğitim gördüğünü vurguladı.

Tören, mezun olan öğrencilere belgelerinin verilmesiyle sona erdi. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aibü'de Yabancı Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement