Aidat Cinayetinde 3 Kardeşe 15'er Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Aidat Cinayetinde 3 Kardeşe 15'er Yıl Hapis

Aidat Cinayetinde 3 Kardeşe 15\'er Yıl Hapis

Kayseri'de aidat tartışması nedeniyle çıkan kavgada apartman yöneticisinin arkadaşı Nazif Murat Bilgin'i öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan Musa (40), Ümit (40) ve İsmet Turan (51) kardeşler 15 yıl, 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

01.10.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de aidat tartışması nedeniyle çıkan kavgada apartman yöneticisinin arkadaşı Nazif Murat Bilgin'i öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan Musa (40), Ümit (40) ve İsmet Turan (51) kardeşler 15 yıl, 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Tomarza İlçesi Dadaloğlu beldesinde 16 Nisan'da meydana geldi. İddiaya göre, 300 lira apartman aidatı borcu bulunan ikiz kardeşler Ümit ve Musa Turan, bina yöneticisi İbrahim Kantemiz'le tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine yönetici Kantemiz dövüldü. Olay yerine gelen polis ekibiyle ifade vermeye giden iki kardeş, kendilerini karakoldan alması için ağabeyleri İsmet Turan'ı aradı. Turan kardeşlerin karakoldan ayrılmasından bir süre sonra, yönetici İbrahim Kantemiz, arkadaşları Nazif Murat Bilgin ve İzzet Karaalioğlu'nu yardıma çağırdı. İddiaya göre üç arkadaş, Turan kardeşlere taş ve sopalarla saldırdı. Çıkan kavga sırasında Nazif Murat Bilgin başına aldığı sopa darbeleriyle, kaldırıldığı hastanede öldü. Gözaltına alınan Turan kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Amasya, Tokat ve İnebolu cezaevlerinde olmaları nedeniyle görüntülü video sistemi ile katıldı. Mahkemede verdiği ifadesinde amacının öldürmek olmadığını savunan Musa Turan, "Karakola gidip ifade verdik. Çıkışta kardeşimiz İsmet'i arayıp bizi almasını istedik. İsmet de geldikten sonra eve doğru yola çıktık. Ancak İbrahim, Nazif ve yanındakiler taş ve sopalarla bize saldırdı. Amacım öldürmek değildi. Biz sadece kendimizi koruyorduk" dedi. Diğer sanıklar ağabey İsmet ve diğer kardeş Ümit Turan ise, suçsuz olduklarını ve beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti Musa Turan, Ümit Turan ve İsmet Turan kardeşler hakkında ayrı ayrı, 'Kasten adam öldürme' ve 'Öldürmeye teşebbüs' suçlarından 15 yıl 10 ay hapis cezası verdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aidat Cinayetinde 3 Kardeşe 15'er Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement