Aigai'de Kazı Çalışmalarına Büyükşehir Desteği - Son Dakika
Güncel

Aigai'de Kazı Çalışmalarına Büyükşehir Desteği

Aigai\'de Kazı Çalışmalarına Büyükşehir Desteği

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Yunusemre İlçesi'nde bulunan Antik Kent Aigai'de kazı çalışmalarına destek veriyor.

03.11.2014 13:12  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Aigai Kazı Başkanlığı arasında imzalanacak olan protokole onay vermesi ve belediye meclisinden de geçmesi durumunda çalışmalar hemen başlayacak. Antik Tiyatro kazısı, Antik Tiyatro'ya uzanan yolların ve Apollon Khresterios Tapınağı'na kentten ulaşan antik yolun açılmasını çalışmaları Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılacak.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün geçtiğimiz günlerde inceleme yaptığı ve bilgi aldığı Antik Kent Aigai'de, kazı çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi'de destek verecek. Bu çerçevede Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Aigai Antik Kenti Kazı Başkanlığı arasında protokol hazırlandı. Hazırlanan protokolün Kültür ve Turizm Bakanlığı onayına sunulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bakanlık onayının ardından imzalanacak olan protokolü belediye meclisine sunacağız. Meclisimizin de onay vermesi durumunda Antik Kent Aigai'de kazı çalışmalarının hızlandırılması ve biran önce sonuçlandırılması konusunda gereken desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi Aigai Antik Kenti'ni kent turizmine kazandırma konusunda üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Aigai keşfedilmeyi bekliyor. Manisa turizmde hak ettiği yerde değil. Manisa'nın tarihini gün yüzüne çıkarmak ve turizmi canlandırmak istiyoruz. Bu konuda geçtiğimiz dönemde önemli adımlar attık. Aigai'de bunların bir parçası olacak. Çalışmalar tamamlandığında Antik Kent Aigai, Manisa turizmini canlandıracaktır" diye konuştu.

Antik Tiyatro Gün Yüzüne Çıkacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayının ardından belediye meclisine sunulacak olan protokol çerçevesinde ilk etapta Aigai Antik Kenti'nde bulunan Antik Tiyatro'nun gün yüzüne çıkarılması çalışmaları yapılacak. Tiyatro kazısının yanı sıra antik tiyatroya ulaşan yollarda da kazı çalışması yapılacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Ayrıca Apollon Khresterios Tapınağı'na kentten ulaşan antik yolun da temizlenerek ortaya çıkarılması söz konusu olacak" dedi.

Manisa'nın Turizmine Katkı Sağlar

Aigai'ye verecekleri destekle antik kentin Manisa turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Başkan Ergün, "Buranın kentin gelişimi, ekonomisinin artması ve turizminin canlanması noktasında çok önemli bir değer olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar kazı ekibi önemli çalışmalar yürütmüş. Bizimde desteğimizle bu çalışmalar daha da hızlanacaktır" şeklinde konuştu.

Antik Kent Aigai

Manisa'ya 49 kilometre uzaklıktaki Antik Kent Aigai, Heredot'un bahsettiği on bir Ailois kentinden biridir. 2004 yılında başlatılan 5 yıllık kazı programı çalışmaları halen devam etmektedir. Kalıntılarından, Aigai'nin tarihinin Bergama Krallığı dönemine kadar indiği ve Roma döneminde önemli bir ticaret merkezi olduğu anlaşılmaktadır. Bu ören yeri İzmir- Çanakkale karayoluna yaklaşık 15 kilometre mesafede olup, Bergama-Şakran-Köseler Mahallesi üzerinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aigai'de Kazı Çalışmalarına Büyükşehir Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement