AİHM, Deniz Seki'yi Haklı Buldu - Son Dakika
Magazin

AİHM, Deniz Seki'yi Haklı Buldu

AİHM, Deniz Seki'nin başvurusunun kabul edilebilir olduğu ve 'tutuklanma kararının hukuka uygun biçimde derhal verilmiş olma' hakkının ihlal edildiği yönünde görüş bildirdi.

23.06.2016 11:21  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hapis cezası çeken ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin AİHM'e yaptığı başvuru kabul edildi.

HAKKI İHLAL EDİLDİ

AİHM, Deniz Seki'nin başvurusunun kabul edilebilir olduğu ve ünlü şarkıcının 'tutuklanma kararının mahkeme tarafından hukuka uygun biçimde derhal verilmiş olma"' hakkının ihlal edildiği yönünde görüş bildirdi.

SEKİ 2009'DA SERBEST BIRAKILMIŞTI

13 Şubat 2009 tarihinde tutuklanan Deniz Seki'nin ilk duruşması 1 Ekim 2009 tarihinde gerçekleşmiş ve Seki bu duruşmada serbest bırakılmıştı.

İÇ HUKUK YOLLARI TÜKETİLDİ

Seki'nin avukatı Naim Karakaya'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvuru yedi yıl sonra karara bağlandı. Yüksek Mahkeme öncelikle başvurucunun iç hukuk yollarını tükettiğine ve başvurunun kabul edilebilir olduğuna karar verdi.

Kararda Deniz Seki'nin tutuklu kaldığı bu süreçte tutukluluk incelemeleri için mahkemeye etkin bir başvuru hakkının sağlanmadığı için Hükümetin İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 5. maddesinin ihlal edildiği sonucuna varıldığı belirtildi.

TAZMİNATA HÜKMEDİLMEDİ

İhlalin sonuçlarının giderilmesi talep edildiği için mahkeme Seki için bir tazminata hükmetmedi.

AİHM, Deniz Seki\'yi Haklı Buldu

Son Dakika Magazin AİHM, Deniz Seki'yi Haklı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • bir dost : karaktersiz insan. hem uyuşturucu pisliğine bulaşıyorsun hemde haklı olduğunu savunuyorsun. o dört duvar arasında geberip gideceksin merak etme. 5 5 Yanıtla
  • Murat: Birini tutukluyor digerlerini birakiyorsan kisiye ozel adalet var derim turkiyede adalet yoooooookkkkk akp geldi memlekette ne adalet kaldi ne insanlik 6 1 Yanıtla

Advertisement