Aile Hekimleri Cumartesi Eylemlerine Devam Edecek - Son Dakika
Yerel

Aile Hekimleri Cumartesi Eylemlerine Devam Edecek

Aile Hekimleri Cumartesi Eylemlerine Devam Edecek

Sağlık Bakanlığı tarafından cumartesi günleri aile hekimlerine nöbet tutturma kararına karşı çıkarak cumartesi günleri iş bırakma eylemi yapan aile hekimlerine 12 Aralık 2014 tarihinden bu yana destek veren Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi bu kararlılıklarını sonuna kadar devam ettireceklerini açıkladılar.

22.05.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından cumartesi günleri aile hekimlerine nöbet tutturma kararına karşı çıkarak cumartesi günleri iş bırakma eylemi yapan aile hekimlerine 12 Aralık 2014 tarihinden bu yana destek veren Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi bu kararlılıklarını sonuna kadar devam ettireceklerini açıkladılar.

Her hafta cumartesi nöbetlerine katılmama konusunda aile hekimliği çalışanlarının yanında olduklarını ve yanında olmaya da devam edeceklerini aktaran Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, "Cumartesi günleri için almış olduğumuz nöbete katılmama kararlarını da devam ettireceğiz." dedi. Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu ve Sendika Yönetimi Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenleyerek bakanlığın aile hekimlerine cumartesi nöbeti dayatmasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Mutlu yaptığı açıklamada, "Sistem içinde sağlık hizmeti sunan arkadaşlarımızın işlerini engelleyecek ve moral motivasyonlarını bozacak uygulamalara ilk önce sağlık bakanlığı itiraz etmelidir. Aile hekimliği sisteminde, Bakanlığın kendi belirlediği rakamlara göre bugün için 4 bin aile hekimine ihtiyaç var. Yine bakanlığın hesaplarına göre de 7 bin Aile sağlığı çalışanına ihtiyaç vardır. Bu ne demektir? Bugün aile hekimliği sisteminde sağlık hizmeti veren aile hekimleri kendi görevlerinin dışında ekstra 4 bin aile hekiminin işini, aile hekimliği çalışanlarının da 7 bin çalışanın daha işini yapıyor demektir. Şimdi tüm bunları çalışanların önüne sorun olarak getirenler, bu sorunu çözmek yerine başka dayatmalar getirmektedir. Cumartesi nöbeti dayatmalarının peşine pazar nöbeti dayatmasının da getirileceğini söylemektedir." dedi.

Sağlık Bakanına da seslenen Mutlu, "Sayın Bakan; çalışanlar sizden dayatma değil, sorunlarına çözüm üretmenizi bekliyorlar. Sizden; şiddete karşı çözüm, fiili hizmet zammı yani yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, daha itibarlı ve güvenceli bir çalışma ortamı bekliyorlar. Bu bir ulufe değil çalışanların hakkıdır. Tüm sağlık çalışanları sizden haklarını talep ediyorlar. Bizim yaptığımız eylemler ve iş bırakmalar sorunlarımıza çözüm üretmek adına kamuoyu oluşturmak içindir. Biz gerek teşkilatlarımızla, gerek aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanları dernekleri ile yaptığımız istişareler sonucu gerekli kamuoyu oluşturmaktan uzak, eylem ve etkinliklerin sorunlara çözüm olmayacağı gibi bazılarının eline de seçim meydanlarında kullanılacak koz olacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

Bakanlığın ceza puanlarının kendilerini yıldıramayacağını ve cumartesi iş bırakma eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini kaydeden Mutlu açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu anlamsız ve hiçbir derde deva olmayacak cumartesi nöbetlerine itirazımızı yapmalıyız. Aksi durumda pazar nöbetlerinin de yolda olduğu bakan tarafından beyan edilmektedir. İşte bu kararlılığımızı göstermek adına bugün buradayız. Sayın Bakan! Gel bu inattan vazgeç. Bu işi muhatapları ile görüş. Ben yaptım oldu, ben emrettim siz yapacaksınız anlayışı bu çağda geçerliliğini yitirmiştir. Artık çalışanlar uyandı. Artık çalışanların arkasında kale gibi duran Türk Sağlık-Sen var. Aile hekimliği çalışanlarının da sesini duy. Onların da bir ailesi olduklarını düşün. Onların da dinlenmeye ve aileleri ile zaman geçirmeye hakları olduğunu unutma. Onların acil hekimi değil aile hekimliği çalışanları olduğunu hatırla." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Hekimleri Cumartesi Eylemlerine Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement