Aile Hekimleri Sorunlarının Dile Getirdiler - Son Dakika
Yerel

Aile Hekimleri Sorunlarının Dile Getirdiler

Aile Hekimleri Sorunlarının Dile Getirdiler

Zonguldak’ta Aile Hekimleri, yaptıkları basın açıklamasıyla yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

22.05.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Aile Hekimleri, yaptıkları basın açıklamasıyla yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Kent Merkezine bağlı Soğuksu Aile Sağlık Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına Zonguldak Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Kamil Güney ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Sağlık Sen Zonguldak İl Başkanları Arzu KARA ve yönetim kurulu üyeleri, SES Yönetim Kurulu Başkanı Esat Aşkar ve yönetim kurulu üyeleri, Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarına katıldı.

Zonguldak Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erol Ünal, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Erol Ünal, açıklamasında şöyle dedi:

"Biz Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları ne istiyoruz? Daha çok para mı? Daha az çalışmak mı? Tabi ki hayır. Zaten en büyük sıkıntımız da bu. Bizleri vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmek ve toplumsal saygınlığımızı azaltmak için maalesef bunlar kullanılıyor. Biz halen sağlık çalışanlarına yapılan şiddetle ilgili bir yaptırım yapılmamasına itiraz ediyoruz. Emeklilik haklarımızla ilgili hiç bir gayret gösterilmemesine itiraz ediyoruz. Her yıl sağlıkla ilgili gün ve haftalarda bahsedilen ama bir türlü yapılamayan yıpranma payı ile ilgili çalışma yapılmamasına itiraz ediyoruz. Sözleşmeli çalıştığımızı ve sözleşmelerimizde bulunmayan ve idare tarafından her geçen gün yeni yeni birçok görevler icat edilmesine itiraz ediyoruz. Hiç bir standardı olmadan, idareciler tarafından keyfi uygulamalarla aile hekimliği sözleşmelerimizin fesih edilebileceğine itiraz ediyoruz. Biz vatandaşımızın istemese bile bize muayene gelemediği zaman maaşımızdan kesinti yapılmasına itiraz ediyoruz. Aile hekimliği sistemiyle koruyucu hekimlik, aşılama oranları ve takip oranları artmışken bunları devam ettirmek yerine bizleri nöbet denen ama ne vatandaşımıza ne de bizlere faydası olmayan uygulamalara itiraz ediyoruz.

Önce hastane acilleri ile başlayan, olmadı 112 nöbeti, olmadı ASM - TSM nöbeti ile devam eden adına esnek mesai, uzatılmış mesai, sadece cumartesi, kesmedi hafta içi sabah sekiz akşam sekiz, zamanı gelince Pazarda çalışılacak, yetmedi 7/24 çalışma düzenine geçilecek.. İtiraz ederseniz işe gelmeyene 10, bizim sözümüzü dinlemeyene 20 puan ceza. İşyükü, işgüvencesi, sağlık çalışanına şiddete gelince susan yöneticiler, hafta sonu Cumartesi kaç hasta bakıldı, açıklayın. 5 aydır hiç hasta bakılmasa bile illerini başarılı göstermeye çalışanlar, size sesleniyoruz. Yeter. Gerçekten Yeter. Bu yalana bir son verelim. İki tarafta bu işten memnun değil. Hatta siz bile memnun değilsiniz.

Bizler Nöbete Hayır Dedik. Aciline de Hayır. ASM sine de Hayır. İş bırakmaya, bizi mecbur edenler, gözlerinizi açın gerçekleri görün, dinleyin, anlayın. TTB, AHEF, SES Sendikası, Türk Sağlık-Sen Sendikası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimliği İl Dernekleri, Tabip Odaları diğer birçok sivil toplum kuruluşları birdir, beraberdir. Çünkü aklın yolu birdir. Mesleki saygınlığımız, ucuz ve popülist siyasi malzeme olarak kullanılmamalıdır. Bizler mesleğini seven ve hakkıyla yapan, yapmaya gayret eden, devleti ve halkı için çaba sarf eden insanlarız. Vatan haini, terörist,3-5 marjinal değiliz. Ülkesini, halkını seven ve ona hizmet eden sağlık çalışanlarıyız. Biz haklıyız bunu sizde biliyorsunuz. 5 puan değil, 20 puan değil, 100 puan değil; Süresiz iş bırakmaya da hazırız. İstifa etmeye de; Sözleşmenin feshine de. Hukuktan uzak keyfi uygulamalarla bir ilde vali ceza veriyor, diğer ilde cezaya gerek görmüyor. Ne kanun belli, ne kural belli. Herkes kendine göre yorumluyor. 10 ay ceza yok, 10 günde cezalar yağmaya başlıyor. İtiraz bile edemiyoruz.. Baştan sona hukuksuzluk. Nerede kaldı hukuk devleti? Bizler Adalet için mücadele ediyoruz. Her siyasi görüşe eşit mesafedeyiz. Hakkını savunanların haklı gururu için doğruları söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Hekimleri Sorunlarının Dile Getirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement